Bakan Soylu, İmamoğlu ile telefon görüşmelerinin detaylarını anlattı

Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanı Soylu, 2022 yılında, farklı terör örgütlerine mensup 87'si sözde üst düzey 1220 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Soylu, Ekrem İmamoğlu'yla 20 kez telefonda görüştüklerini de söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, 2022 yılında 185 terör eylemi engellendiğini söyleyerek, "Bunların 18'i de canlı bomba eylemidir" dedi. Bakan Soylu, yurt içinde terörist sayısının 120’nin altına indiğini bildirdi.

SİNAN ATEŞ SUİKASTI

Soylu, Sinan Ateş suikastıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, "İki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalet teslim edeceğiz. Soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerim bu kadar. Sosyal medya tezviratları ile adım atmak soruşturmayı selamete getirmez. Araştırmalar, soruşturmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirilerek verilecektir" dedi.

Bakan Soylu, Ekrem İmamoğlu ile telefon görüşmelerine ilişkin şunları söyledi:

"Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 29 keresini karşı taraf aradı, 11’ine ben geri döndüm. 20’sinde görüşüldü. 3 tanesi de insani taziye telefonu. İki kere de karşılıklı görüşüldü.

Biri Adalar konusu, elektrikli araç konusu. İkincisi ise, onların tarihleri de var 2 Mart'ta afet il toplantısı oldu. Kısa bir görüşmede yüz yüze orada gerçekleştirdik. Bu olur bunlar normaldir. Bunu yalandır demek normal olan bu değildir. Telefon edip, 'CHP Genel Merkezi beni sıkıştırıyor ve beni onlara ezdirmeyin'. Bazı cep telefonlarında kayıt alınıyor ben bunu yapmam, doğru da değildir. Aramalar var."

İMAMOĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Bugün sabah bir basın toplantısı düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Soylu'nun 'terörle iltisaklı' olduğunu söylediği isimlerin adli sicil kaydının temiz göründüğünü söylemişti. 

 

İçişleri Bakanı Soylu süleyman soylu terörist Sinan Ateş suikastı