Bakan Soylu duyurdu: DEAŞ'ın Türkiye suikastçısı yakalandı

Süleyman Soylu DEAŞ

Son dakika.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "DEAŞ'a, Yalova'da önemli bir operasyon yapıldı. DEAŞ'ın Türkiye suikastçısı, yakalandı ve tutuklandı. Operasyon sona erdi" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye suikastçısının Yalova'da düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "DEAŞ'a, Yalova'da önemli bir operasyon yapıldı. DEAŞ'ın Türkiye suikastçısı yakalandı ve tutuklandı. Operasyon sona erdi. Emniyet terör, istihbarat birimlerimizi, Yalova Emniyet Teşkilatımızı ve Yalova Cumhuriyet Başsavcılığımızı tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Yalova'daki operasyonla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü de açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yalova Emniyet Müdürlüğü; İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri ekiplerinin koordineli çalışmasıyla; DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye vilayeti suikastçısı olduğu belirlenen ve aynı zamanda deşifre olmuş örgüt mensuplarının Türkiye’den Avrupa’ya geçişlerini ve Avrupa’dan Türkiye’ye girişlerini sağlayan A.Y (kod) ile irtibatlı olan örgütün sözde üst düzey sorumlusu A.G (kod) isimli şüphelinin, Yalova’da ikamet ettiği tespit edilmesi üzerine, bu şahısların ve irtibatta oldukları şüphelilerin yakalanmasına yönelik Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında; 20-29/01/2021 tarihleri arasında Yalova merkezli İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Mersin ve Şırnak illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda; sözde örgüt liderleri A.Y (kod) ve A.G (kod) ‘unda aralarında bulunduğu 12 Irak, 1 Fas ve 1 Türk vatandaşı olmak üzere toplam (14) şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

son dakika Son dakika haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu