Bakan Soylu duyurdu! 120 bin TL'ye kadar yardım yapılacak

Süleyman Soylu Murat Kurum
Bakan Soylu duyurdu! 120 bin TL'ye kadar yardım yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Düzce depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. 93 kişinin yaralandığını, 6 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirten Soylu "90 bin TL'ye kadar eşya, 30 bin TL'ye kadar kira yardımı yapacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz gün Düzce'de meydana gelen 5,9'luk deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları şöyle:

DEPREMDE KAÇ KİŞİ YARALANDI?

"93 vatandaşlarımız yaralandı, 6 kişinin tedavisi sürmekte. 3 bin 748 personel ve 812 araç Düzce'de görev aldı. Çadırlar kurulmaya devam ediyor. 19 bölgede çadır alanları oluşturduk.

KİRA VE EŞYA YARDIMI

Özellikle eşya hasarları için komisyon oluşturduk. Küçük eşya hasarlarının da tazmini için 5 bin liraya kadar sağlanabilecek talepten sonra karşılanmış olacak. Burada uygulamaya alacağımız az hasarlı yapılar var. Sıvası dökük, kaplaması, tuğlası dökülmüş yapıların tespiti yapıldıktan sonra 5-7 bin civarında destek olacağız. Esnaflarımıza da yardım edeceğiz. Onların da zararlarını hasar tespit komisyonu belirleyecek.

5 bin liradan 15 bin liraya kadar çatı hasarlarını da karşılayacağız. Düzce'ye toplam 27 milyon TL ulaştırıldı. 20 bine yakın battaniye, 600'e yakın ısıtıcı dağıtıldı. Depremin ivmesi yüksekti. Eşyalar zarar gördü. 818 hasar tespiti yapıldı. 220 kişiden oluşan 110 ekip hasar tespit çalışması yapıyor. 90 bin TL'ye kadar eşya yardımı yapacağız. Ağır hasarlı konut için 30 bin TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

Afet bölgesiyiz, ormanlarımızdan, akarsularımızdan, suyumuzun doluluğundan bahsediyoruz, ama sel bizim afetimiz. Çığ, kaya düşmesi bizim afetlerimiz. Bizim görevimiz tedbirleri almak, afetle karşılaştığımız anda birbirimizin yardımına koşmak ve dayanışma gerçekleştirmek. Bu sınamalardan hep birlikte güçlenerek çıkıyoruz.

"6 BİNA YIKILACAK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şöyle:

Seferberlik ruhu ile hareket ettik. Vatandaşlarımızın problemlerini gidermek için devletimiz seferber oldu. Köy köy mahalle mahalle gezdik. 600'ü aşkın hasar tespit çalışması yapan arkadaşlarımız var. Toplamda 4 bin 316 binada 15 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları şu an itibarıyla yapılmış oldu. Hasar tespitleri e-devletten öğrenebilecek. Az hasarlı ve hasarsız binalara girilebilir. 1100 konut inşa edeceğiz."

Kaynak: Haber Global TV

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu süleyman soylu Düzce deprem Düzce depremi