Bakan Soylu'dan Selahattin Demirtaş açıklaması

Süleyman Soylu Selahattin Demirtaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AİHM'in tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki kararına ilişkin ''Demirtaş teröristtir. AİHM'in, hangi sebeple olursa olsun aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş için "Serbest bırakılmalı" kararına tepki gösterdi.

''DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR''

İl emniyet müdürleri değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Soylu, AİHM'in kararını ''Demirtaş teröristtir. AİHM'in, hangi sebeple olursa olsun aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur'' sözleriyle yorumladı.

''ÇIPLAK ARAMA'' İDDİASI

Uşak'ta cezaevinde çıplak arama iddialarıyla ilgili de konuşan Soylu, ''Defalarca yalanlanmasına rağmen ısrar ediyorlar, ispatlayamayan namussuzdur" ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, "Gergerlioğlu denilen vekil FETÖ'cü bir teröristtir" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ana muhalefet partisi bir FETÖ'cü vekilin FETÖ'cü bir teröristin yalanlarını ortaya taşıması -ki bunu defalarca yalanladık-... Ben buradan yargıya çağrıda bulunuyorum. Bu adam teröristtir, defalarca suç duyurusunda bulunduk. Lütfen gereği yerine getirilsin."

VAN'DA 3 BİN 251 PERSONELLE YENİ TERÖR OPERASYONU

Bakan Soylu, Van'da terör örgütüne yönelik jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucularından oluşan 3 bin 251 personelin katılımıyla ''Yıldırım Bestler-17 Operasyonu''nun başlatıldığını da açıkladı.

 

son dakika son dakika haber