Bakan Pakdemirli: Vatandaşımız güvenli ıspanak yiyebilir

Bakan Pakdemirli: Vatandaşımız güvenli ıspanak yiyebilir

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çok merak edilen iki konuyla ilgili de açıklama yaptı. "İstanbul'un suyu kalmadı mı" ve "Zehirli ıspanak tehlikesi sürüyor mu" sorularına Bakan'dan yürek ferahlatan yanıtlar geldi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bir TV kanalının canlı yayınında açıklamalarda Bakan Pakdemirli, "Vatandaşlarımız korkmasın, İstanbul'un 3,5-4 aylık suyu var" dedi.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları:

İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız korkmasınlar. 3-4 aylık suyumuz var. Suyumuzu israf etmeyelim, her zaman dikkatli kullanalım. Pazartesi gününden itibaren de yağışlı hava geliyor. Bugün için suyu istediğimiz gibi kullanabiliriz ama israf edeceğimiz su geleceğimizden gidiyor. Suyu verimli kullanmayı öğrenmeliyiz. 

ISPANAK GÜVENLE YENEBİLİR 

Vatandaşlarımız ıspanağı güvenle yiyebilirler. Ispanakla ilgili yaşadığımız elim olayda yabani otlar karışmış. Zehirlenmeler yabani otlar sebebiyle ortaya çıktı. Çiftçilerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Eğer tarlada ilaçlama yapılsaydı bu durum yaşanmayacaktı.

2018'de 1.1 milyon denetim yapmışız. Ekim itibariyle 1 milyona gelmişiz. ALO 174 çok önemli. Her işletmenin ya da her marketin başına bir polis dikemeyiz. Herhangi bir ürünle ilgili şüphesi olan vatandaşlarımız ALO 174'ü aramalı, biz de gerekli denetimleri yapacağız. Yapılan analizlerle ilgili sonuçları vatandaşlarımızla da paylaşıyoruz.

Türkiye'nin yüzde 30'unu orman haline getirmek 2023'e kadar hedefimiz. Şehirlerin içerisinde ne yazık ki betonlaşma var. Belediyelerin de bu konuda talebine göre, yanlarında oluyoruz.

Ekimiz sahte bal denetimlerinde binlerce ürünü ifşa etti. Bal konusunda Meclis'te bir olay çıktı. 'Bunu niye toplatmadınız' diyorlar. Mevzuat ise 13 Kasım'daki ürünü toplat diyor. Toplayacak kişi ise firma. Farklı tarihli bir ürün hakkında eyleme geçilemiyor. Biz ifşalarımızı yapıyoruz. 

Kaynak: Milliyet