Bakan Osman Aşkın Bak, gençlere müjdeleri peş peşe duyurdu

Osman Aşkın Bak Gündem haberleri Abdulkadir Uraloğlu
Bakan Osman Aşkın Bak, gençlere müjdeleri peş peşe duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere yönelik müjdeleri art arda duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere yönelik projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bak, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız. Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.  Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz" dedi. 

Gençlere internet desteği ve vergisi telefon ile bilgisayar konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da dün Haber Global'de açıklamalarda bulunmuştu. 

GENÇLERE İNTERNET DESTEĞİ

Bakan Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımızın kararı yayınlandı. 10 gb internet telefon alsın veya almasın mevcut hattına hangi operatörü kullanıyorsa ona kasım ayı itibarıyla yüklenecek ve bir yıl boyunca ücretsiz olacak. Biz operatörlerle konuşmuştuk, ücretler konusunda mutabakatı sağladık. Zannediyorum ki önümüzdeki günlerde bu, gençlerimizin hatlarına yüklenecek. Vergisi telefon ve bilgisayar konusunda da Hazine ve Maliye Bakanlığımız süreçte zannediyorum sona geldiler" demişti.

Bakan Uraloğlu bu konuda daha önce de "2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolar daha ulaştırma yatırımı yapmayı planlıyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın sizlere vadettiği 10 gigabaytlık bir internet hediyesinden bahsedeyim. Bitti. Gençlik ve Spor Bakanlığ’ımız birinci derecede yürütüyor. Önümüzdeki günlerde sizin hatlarınıza onu E-devlet üzerinden tanımlamış olacağız” açıklamasında bulunmuştu. 

Gündem haberleri...