Bakan Kurum "Öyle bir tesis ki; eşi, benzeri yok" diyerek duyurmuştu: Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor

Gündem haberleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya hesabından "Öyle bir tesis ki; eşi, benzeri yok" sözüyle duyurduğu Basketbol Gelişim Merkezi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak. Tören saat 17.00'de başlayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un resmi X hesabından paylaştığı ve "Öyle bir tesis ki; eşi, benzeri yok. Türkiye’nin ilk basketbol lisesi de içinde" notunu düşerek paylaştığı Basketbol Gelişim Merkezi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete alınacak.

150 metrekarelik bir alana inşa edilen merkezde sığınak ve restoranlarla birlikte 450 araçlık bir otopark var. 1.500 seyircili 3 altyapı salonuna sahip Basketbol Gelişim Merkezi bunlarla birlikte 1.000 seyirci kapasiteli A Milli Takım antrenman salonu, 200 öğrenci kapasiteli Türkiye'nin ilk basketbol lisesi, kamp merkezi ve otel, milli takımlar salonu, 10 bin seyirci kapasiteli salon, Türkiye Basketbol Müzesi ve Kütüphanesi gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.