Bakan Fidan: İslam ve yabancı düşmanlığında artış var, her türlü mücadeleye devam edeceğiz

Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Gündem haberleri Rusya

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar hakkında konuştu. Bakan Fidan, "İslam ve yabancı düşmanlığında artış var, her türlü mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar hakkında konuştu.

Bakan Fidan, " İslam ve yabancı düşmanlığında artış var, her türlü mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Fidan, tahıl anlaşmasına ilişkin soruya ise, "Rusya'nın masaya dönmesini bekliyoruz" dedi.

Fidan, "Türkiye olarak Venezuela'ya yönelik tek taraflı yaptırımlara ve dış müdahalelere karşıyız" dedi.

Bakan Fidan, ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fidan, İsveç'teki provokasyonlara ilişkin soruya, "Kur'an-ı Kerim'e hakaret Avrupa'da salgına dönüştü, özellikle İsveç ve Danimarka'da moda oldu. İslam ve yabancı düşmanlığında artış var. Bunun için her türlü mücadeleye devam edeceğiz. İslam dünyası Kur'an'a yönelik saldırılara ortak bir tepki göstermedikçe Batı'da bir farkındalık oluşmayacak" şeklinde cevap verdi. 

TAHIL ANLAŞMASI İÇİN RUSYA'NIN MASAYA DÖNMESİNİ İSTİYORUZ

Fidan, tahıl anlaşmasına ilişkin olarak da şu ifadeleri kullandı: "Rusya tarafından bir beyanat var. BM Genel Sekteri ile yaptığımız görüşmede de hemfikir kaldık. Rusya tarafının neden bu anlaşmadan çekildiğini ve uzatmadığı konusunda birtakım detaylı sebepler aldık. Bunlar üzerinde çalışıyoruz.

Umarım en kısa zamanda bu kriz çözülür, tahıl anlaşmasıyla beraber 33 milyon tahıl dünya marketlerine ulaştı. Bu tahılın ulaşmaması durumunda dünya gıda güvenliği büyük tehlikeye girecek. Tekrar hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanlığı Rusya Gündem haberleri Hakan Fidan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması