Bakan duyurdu: Antalya yangınları kontrol altına alındı

Bakan duyurdu: Antalya yangınları kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde 10 gündür süren orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. 

Sosyal medyadan paylaşım yapan Pakdemirli, "Antalya Manavgat ve Gündoğmuş yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Günlerdir büyük bir özveri ile yangınlarla mücadele eden ormanın kahramanlarını yürekten kutluyorum" dedi.

28 Temmuz'dan bu yana 44 ilde çıkan 208 orman yangınının 198'i kontrol altına alındı. 4 ildeki 10 yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Aydın'ın Karacasu, Denizli'nin Güney, Isparta'nın Sütçüler, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Milas'taki iki ayrı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'nin ciğerlerini yakan orman yangınları haberinin ilki 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinden gelmişti. Şehir 10 günde 21 yangınla mücadele etti. 

Sadece Manavgat'ta 7 kişi hayatını kaybetti. Özellikle Kalemler köyü yangında ağır hasar gördü. 

İklim şartları da yangınları kontrol etmekte güçlük yarattı. Antalya'da yüzde 10-15 arasında seyreden nem oranı yüzde 5'e düştü. Kentte hava sıcaklığı ise 42 dereceyi aştı. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Antalya Manavgat Gündoğmuş orman yangınları