Bakan Akar, Şoygu'yla 'tahıl koridoru anlaşmasını' görüştü

Hulusi Akar Rusya Rusya Ukrayna Savaşı
Bakan Akar, Şoygu'yla 'tahıl koridoru anlaşmasını' görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. Akar, tahıl koridoru anlaşmasının askıya alınma kararının yeniden değerlendirilmesini beklediklerini söyledi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Bakan Akar'ın Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede tahıl sevkiyatına ilişkin son durum ele alındı.

Bakan Akar, görüşmede Şoygu'ya küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını, çatışma koşullarından ayrı tutulması gereken ve tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesinin beklendiğini ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Hulusi Akar Sergey Şoygu Türkiye rusya ilişkileri tahıl koridoru anlaşması ukrayna rusya savaşı