Azerbaycanlı milletvekilleri Doktor Melahat İbrahimkızı ve Hikmet Babaoğlu 'Şuşa Beyannamesi'nin önemine dikkat çekti

Azerbaycan

İstanbul'da Türkiye-Azerbaycan Uluslararası Siyasi ve Kültürel İş Birliği Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Azerbaycan Parlamentosu milletvekilleri Doktor Melahat İbrahimkızı ve Hikmet Babaoğlu katıldı.

İstanbul Beyoğlu'da bir üniversitede Türkiye-Azerbaycan Uluslararası Siyasi ve Kültürel İş Birliği etkinliği düzenlendi.

Şuşa yılı ilan edilen 2022'nin ilk ayında söyleşi yapıldı. Etkinliğe Azerbaycan Parlamentosu milletvekilleri Doktor Melahat İbrahimkızı ve Hikmet Babaoğlu katıldı. İki milletvekili kürsüde konuşma yaparken tarihi süreçte Türk-Azerbaycan ilişkilerini anlattı.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekilleri, Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan Şuşa Beyannamesi'nin önemine de değindi.

Melahat İbrahimkızı, "Bugün dünyada Azerbaycan Türkiye gibi yakın ilişkileri olan yüksek sevide ilişkileri olan ikinci bir başka iki ülke yoktur. Şuşa'da imzalanan Şuşa beyannamesinden sonra bu tutum, bu ortaklık, bu ilişki en yüksek zirvesini yaşıyor. Ve aynı zamanda iki kardeş ülkenin iki dost liderin tutumunun yeni dönemidir. Gelecek nesillere bu dostluğu bu kardeşliği ebedi biçime sunmalıyız, götürmeliyiz" diye konuştu.

Hikmet Babaoğlu ise, Türkiye Azerbaycan tutumunun Şuşa Beyannamesi'nden sonra yeni bir nitelik kazandığını düşünüyorum. Türkiye için tehdit oluşturan herhangi bir olay Azerbaycan için de tehdittir. Azerbaycan için tehdit oluşturan herhangi bir olay Türkiye için de tehdit demektir. Şüphesiz ki Türkiye ve Azerbaycan daima uluslararası platformda birbirini destekliyorlar ve desteklemeye de devam ediyorlar. Bu bir örnek teşkil eder" şeklinde konuştu.

Programda ayrıca Şair Nizami Gencevi de anıldı. Okulun kütüphanesine Azerbaycan köşesi açıldı, eserler tanıtıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan türkiye