Azerbaycan'dan Kahramanmaraş'a 1000 konut

HaberGlobal.com.tr
Azerbaycan Kahramanmaraş Deprem Konut

Büyük yıkıma neden olan depremin ardından Azerbaycan, Kahramanmaraş'a 1000 konut sözü vermişti. 320 dönümlük arazide 1000 konut ve 799 iş yeri inşa ediliyor.

'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye'nin yardımına ilk koşan ülke Azerbaycan olmuştu. Büyük yıkıma neden olan o depremin ardından Azerbaycan, Kahramanmaraş'a 1000 konut sözü vermişti. Azerbaycan tarafından finanse edilen o konutların yapımı sürüyor.

Haber Global ekibi, çalışmaları yerinden aktardı...  İnşaat alanındaki vincin üzerinde bir Azerbaycan bayrağı yer alıyor. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın Türkiye'nin ve Kahramanmaraş'ın yanında olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kahramanmaraş'ın Azerbaycan Mahallesi'nde ilk olarak 29 Nisan'da Haydar Aliyev İlkokulu'nun temeli atılmıştı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, videokonferans ile katılmıştı.

Şimdi de bölgede söz verilen 1000 konutun inşası devam ediyor. Bölgeye yoğun bir çalışma var. Önce sıkı ve iki kademeli zemin etüdü çalışması yapıldı, plan oluşturuldu, fore kazık sistemi ile çalışmalar gerçekleştiriyor. Buradaki binalar 3-4 katlı olacak. Mahalle yeniden oluşturulmuş olacak.