Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü... Ankara'dan birlik ve beraberlik mesajları geldi

Azerbaycan
Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü... Ankara'dan birlik ve beraberlik mesajları geldi

Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını kurtarmak için ilerlerken Azerbaycan halkı da 18 Ekim'i, Azerbaycan Bağımsızlık Günü'nü kutluyor. Kardeş Azerbaycan'ın bu kutlu gününde Ankara'dan da birlik ve beraberlik mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan Bağımsızlık Günü için mesajını sosyal medya hesabından verdi.

Oktay "Kardeş ülke Azerbaycan'ı bağımsızlık günü'nde kutluyor, toprak bütünlüğü için haklı mücadelelerinde başarılar diliyoruz. Bağımsızlığınız sonsuz olsun, topraklarınız özgür olsun, kardeşliğimiz daim olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı: Kılıçdaroğlu, mesajında şunları ifade etti:

“İşgal edilen toprakları için mücadele eden bütün Azerbaycanlı kardeşlerimi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Oyiğit insanlar kendi ülkelerinin kendi insanlarının haklarını koruyorlar. Sadece bizim değil aslında bütün demokrat dünyanın Azerbaycan'a destek vermesi lazım. Ermeni yönetiminin Azerbaycan topraklarını işgal etmesi asla kabul edilemez. Biz daima yanındayız, bağımsızlık gününüz tekrar kutlu olsun.”

Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Azerbaycan'a destek mesajı verdi: “Can Azerbaycan'ın ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin bağımsızlık günü kutlu olsun.”

Üç renkli bayrağınla sen mesut yaşa, çok yaşa Azerbaycan ifadelerini kullandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de bağımsızlık gününde Ermenistan'ın saldırgan tutumuna değindi..

Bakan Gül, "cennete kanatlanan minik yavruların hesabı sorulsun" dedi. Bakan Kurum ise işgalci Ermenistan'ın saldırılarına karşı topraklarını savunan Azerbaycan'ın yayındayız mesajı verdi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan