Azerbaycan hem sahada hem masada kazandı, Ermenistan 4 köyü iade etmeye hazırlanıyor

Haber Merkezi
Azerbaycan Ermenistan İlham Aliyev

Geçen hafta Azerbaycan, tek bir kurşun bile atmadan yeni zafer elde etti. Ermenistan, işgal altında tuttuğu 4 köyün iadesini kabul etti. Bu kapsamda ilk sınır taşları yerleştirildi.

Azerbaycan, sahada olduğu gibi masada da zafer elde etti. Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda işgal ettiği 4 köyü iade etme kararı aldı. Sınır belirleme komisyonları ise hemen çalışmalara başladı. Sahadaki uzman grupları, jeodezik ölçümlere dayalı olarak koordinatların belirlenmesi için harekete geçti. Bu kapsamda, ilk sınır taşları karşılıklı olarak koyuldu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Tavuş-Gazah kesimindeki taşın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ise, 4 Azerbaycan köyünün iadesinin barış sürecinin geleceği açısından ümit verici olduğunu söyledi. Bölgede güven inşası yönünde yeni fırsatların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den de konuya ilişkin açıklama geldi. "Barış anlaşmasının nasıl olması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahibiz. Sadece detayları çözmemiz gerekiyor" diyen Aliyev, her iki tarafın da zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Ancak Erivan yönetimi barış anlaşmasına giden yolda önemli adımlar atsa da, bir yandan da silahlanmayı sürdürüyor. Bakü'deki Ada Üniversitesi'nde konuşan Aliyev bu duruma dikkat çekti. "Tehdit görürsek önlem almak zorunda kalırız" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, asılsız iddialarla Azerbaycan'ın hedef alındığına da dikkat çekti. Bu ülkelerin aslında Azerbaycan'a karşı soğuk savaş başlattıklarını vurguladı. Misilleme tedbirleri aldıklarını söyledi.