Azerbaycan Diaspora Fonu'ndan projelere destek kararı

İstanbul'da yaşayan Azerbaycanlılar bir araya geldi. Soydaşlarının projelerini dinlediler. Ortak sorunları konuştular. Azerbaycan Diasporası Destek Fonu'ndan Azerbaycanlıların projelerinin desteklenmesi kararı geldi

Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlılar, Azerbaycan Diasporası Destek Fonu öncülüğünde İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda Azerbaycan'ın tanıtımı için yapılan faaliyetler masaya yatırıldı ve destek kararı verildi. Toplantıda Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlıların sıkıntıları da dile getirildi.

İstanbul'da yaşayan Azerbaycanlılar bir araya geldi. Soydaşlarının projelerini dinlediler. Ortak sorunları konuştular. Azerbaycan Diasporası Destek Fonu öncülüğündeki toplantıda, farklı ülkelerde ve Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlıların projelerinin desteklenmesine karar verildi.

Konuşmacılar, Kültürel faaliyetlerin artması için Azerbaycan'ın tanıtılması gerektiğine işaret etti. Toplantıya katılan dernek ve federasyon yetkilileri Türkiye'de bir Azerbaycan okulunun gerekli olduğunu vurguladı.

Ülkelerinin dışında yaşayan Türk ve Azerbaycanlıların dünyada 2 kardeş diaspora gibi faaliyet gösterdiğine de dikkat çekildi.

Türkiye ve Azerbaycan diasporasının hedeflerinin ortak olduğuna işaret edilen toplantıda iki ülkenin ayrılmaz bağları vurgulandı.

Toplantıda ayrıca son zamanlarda Doğu Anadolu'da Ermeni Diasporunun Batı Ermenistan kurmak hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçmesinden duyulan rahatsızlık da dile getirildi.

Azerbaycan diasporası