Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 105. yılı İstanbul'da kutlandı

Azerbaycan İstanbul

Azerbaycan Cumhuriyeti, bağımsızlığının 105. yılını kutladı. İstanbul'da düzenlenen geceye İstanbul Azerbaycan Başkonsolosluğu ev sahipliği yaptı. Geceye yoğun katılım vardı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı İstanbul'da görkemli bir geceyle kutlandı. Haber Global muhabiri Aşkın Şeker'e konuşan İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, "Bugün burada bu bayramı 1918 yılında cumhuriyetimizi ve 1991 yılında bağımsızlığını yeniden kazanan Azerbaycan'ı ilk tanıyan Türkiye ve kardeşlerimizin arasında kutluyoruz." dedi.

Geceye katılan Karabağ Gazisi Camalov Taleh, "Cumhurbaşkanlarımız var olsun. Devletimiz var olsun, vatanımız, milletimiz var olsun. Bugün bağımsızlık günümüz. Hem gurur vericidir hem şehitlerimiz için yüreğimiz yanıyor. Allah bütün şehitlerimizin ruhunu şad eylesin. Allah Ulu Önder Haydar babamıza rahmet etsin." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da geceye katılanlar arasındaydı... Yerlikaya, Türkiye - Azerbaycan kardeşliğini bir kez daha vurguladı.

Yerlikaya, "Dinimiz bir dilimiz bir ayımız bir ilimiz bir. Aşkımız bir yolumuz bir. Azerbaycan Türkiye." diye konuştu.

Geceye ev sahipliği yapan İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Narmina Mustafayeva
"Cumhuriyetin mirasçılarıyız" dedi.

Mustafayeva,  "Güçlü bağımsız özgür Azerbaycan'ımız var. Bu yolda kanlarını canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Gurur duyuyoruz. Bugün geldiğimiz yerle ülkemizle insanımızla başkanımızla cesaretli yiğitlerimizle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

 



Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul kutlama