Aydın Söke'deki orman yangını kontrol altına alındı

Aydın
Aydın Söke'deki orman yangını kontrol altına alındı

Aydın'ın Söke ilçesinde makilik ve zeytinlik alanda başlayan, rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangında herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Aydın'ın Söke ilçesi Güllübahçe yolundaki eski atış poligonu yakınlarında makilik bölgede başlayan, rüzgarın etkisiyle zeytinlik alana, oradan da ormana sıçrayan yangınla ekipler saatlerce mücadele etti.

Havanın kararmasından önce İzmir ve Muğla'daki Orman Bölge müdürlüklerine bağlı 6 helikopter, 2 uçak, 30 arazöz, 10 su tankeri ve 4 dozerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin müdahale ettiği yangın gece de karadan söndürülmeye çalışıldı.

Yangının kontrol altına alındığı, bölgedeki 90 haneden tahliye edilenlerin de evlerine geri dönmeye başladığı bildirildi.

90 EV TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILMIŞTI

Dün saat 15.00 sularında başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılmış, yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle 90 ev tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Yangın nedeniyle Söke Ovası’ndaki verimli binlerce dönüm tarım ve zirai arazisinin de yangından zarar gördüğü belirtildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Hızı saatte 90 kilometreyi bulan rüzgarın söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangında herhangi bir can kaybı olmadığını ifade etti.

Aydın Söke'deki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 2

BERGAMA VE URLA'DA YANGIN

İzmir'den de yangın haberleri geldi. Bergama'daki yangın Madra bölgesindeki ormanlık alanda başladı.

Yoğun çabalarla kontrol altına alınan yangın, kısa süre sonra şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar başladı. Sert rüzgarın etkisiyle Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alana ilerledi. Yangın ekiplerin zorlu mücadelesiyle 8 saatte kontrol altına alındı.
    
Urla ilçesindeki yangın ise; İzmir-Çeşme Otoyolu yakınındaki Belentepe mevkiinde başladı. Otoyolun karşı tarafına sıçrayan yangına, 2 helikopter ve 4 arazözle müdahale edildi. Yangına müdahale sırasında otoyoldaki trafik bir süre durduruldu. Alevler kısa sürede söndürüldü.

Kaynak: DHA

Aydın yangın