Aybar kar fırtınası nedir?

İstanbul Ankara Edirne Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Aybar kar fırtınası nedir?

Cemrelerin düşmesi devam ederken, yeni bir kar yağışı geliyor. Aybar kar fırtınası ile hafta ortasında tüm yurdu kar ve soğuk hava etkisi altına alacak. Sibirya kökenli olan Aybar kar fırtınası heybetli anlamına geliyor. Peki, Aybar kar fırtınası nedir? Aybar kar fırtınası İstanbul'u etkileyecek mi?

Geçmiş olduğumuz aylarda son yıllar içerisinde yaşanan en yoğun kar yağışının etkisi altına giren İstanbul ve çevresini yeni bir kar fırtınası bekliyor. Ocak ayında etkili olan Avar Kar Fırtınası'nın ardından bu kez de Aybar Kar Fırtınası geliyor. Kar yağışının İstanbul dahil yurdun pek çok yerinde hakim olması bekleniyor.

AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?

Sibirya kökenli olan aybar kar fırtınası, Türkiye’ye doğru ilerlemesi nedeniyle gündeme oturdu. Geniş bir alanda etkili olacağı yönünde beklentilerin oluşması nedeniyle kar fırtınasına, heybetli, görkemli anlamına gelen aybar ismi verildi.

Ocak ayının son haftası İstanbul'da etkili olan kar fırtınasına ise avar ismi verilmişti.

AYBAR KAR FIRTINASI NE ZAMAN GELECEK?

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye, ocak ve şubat aylarında olduğu gibi Mart ayında da kar yağışlarının etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinin verilerine göre; İstanbul'da Perşembe - Cuma günleri kar yağışı olacağı yönünde beklentiler bulunmakta. Hava sıcaklıkları ise sıfıra kadar düşecek. Sibirya kökenli aybar kar fırtınasının Mart ayında 35 yılın en kuvvetli kar yağışlarından birini yaşatacağı ifade ediliyor.

Aybar kar fırtınası nedir? meteoroloji kar yağacak mı?