İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul
İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'da kar yağıp yağmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son olarak Meteoroloji tarafından İstanbul için kar yağışı uyarısı yapıldı. Peki, İstanbul’a kar yağacak mı? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte İstanbul hava durumu ve ayrıntılar...

İstanbul'da kar yağışının olup olmayacağı ve yağarsa da ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar kar yağışı uyarılarına göre önlemlerini almaya devam ederken, İstanbul’da bugün havanın 7 derece olması bekleniyor. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı? İşte bu sorunun cevabı...

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji’den gelen kar yağışı uyarılarının sonrasında İstanbul’a beklenen kar yağışı ile ilgili detaylar belli oldu. Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı ile son detayları paylaştı ve İstanbul’a beklenen yağışın Perşembe sabahı 6 civarlarında başlayacağını açıkladı.

İstanbul'da günlerdir bahsedilen kar yağışı Perşembe günü başlayacağa benziyor. Prof. Dr. Orhan Şen konu ile ilgili '10-15 Mart arası günlerinde soğuk hava ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olacak. Gece sıcaklıkları sıfırın altına düşecek. Bu nedenle geceleri buzlanma ve don olayı görülebilecek.' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR!

Şen, açıklamasına ek olarak 'Kar yağışı perşembe sabah saat 6-7 dolayında İstanbul’un Avrupa yakasının kuzey ilçelerinden giriş yapacak görünüyor. Önceleri karla karışık yağmur şeklinde başlar. Aralıklı olarak Pazartesi sabahına kadar yerde ve gök de kar yağışını İstanbullular görecek.' sözlerini kullandı.

 

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul’da bugün havanın 7 derece, parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren de aralıklı sağanak yağışlı olması beklenmekte.

istanbula kar yağacak mı istanbula kar ne zaman yağacak İstanbul hava durumu istanbul kar yağışı meteoroloji