Askerlik yerleri saat kaçta belli oluyor? 2020 e-Devlet askerlik sorgulama nasıl yapılır?

Askerlik yerleri saat kaçta belli oluyor? 2020 e-Devlet askerlik sorgulama nasıl yapılır?

Onbinlerce kişi askerlik yerlerini bugün öğrenecek. e-devlet üzerinden yapılacak sorgulama ile celp yeri ve tarihini öğrenecek olanlar için geri sayım başladı. İşte e-devlette askerlik yeri ve celp tarihini belli olacağı saat

Koronavirüs önlemleri nedeniyle askerlik celpleri ertelenmişti. Hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle birlikte ertelenen celpler bugün itibariyle yeniden başlıyor. Yeni askerlik celp yerleri ve celp tarihleri bugün e-devlet üzerinden açıklanacak. Sorgulama Milli Savunma Bakanlığı MSB e-Devlet askerlik sorgulama sayfası üzerinden yapılabilecek.

ASKERLİK CELPLERİ  SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK

Askerlik celp yerleri ve tarihlerinin e-devlet üzerinden açıklanmasının öğlen saatlerinde yani 12:00-15:00 arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 olacak. İlk grup sevk belgesini 1-5 Haziran tarihleri arasında alabilecek. 

Haziran grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olacak. Bu grup ise 16-20 Haziran tarihleri arasında sevk belgelerini alabilecekler. 

Yedek subay ve astsubay adayları, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenen nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 29 Haziran 2020 olacak. Bu grup içerisinde yer alanların sevk tarihleri ise 25-29 Haziran olacak.

E-DEVLET ER SINIFLANDIRMA SONUCU SORGULAMA VE SEVK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-devlet üzerinden er ve erbaşların askerlik celp yeri ve tarihi sorgulaması yapılabilecek. 

e-devlet askerlik celp sorgulama ekranına tıklayarak gerekli bilgileri girdikten sonra öğle saatlerinde askerlik celp yeri ve tarihi öğrenilebilecek.