'Artan koronavirüs vakalarının ardından tuvaletler yoğun bakıma çevriliyor' iddiasına açıklama

Ordu CHP
'Artan koronavirüs vakalarının ardından tuvaletler yoğun bakıma çevriliyor' iddiasına açıklama

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü, 'artan koronavirüs vakalarının ardından tuvaletler yoğun bakıma çevriliyor' iddiasını yaptığı açıklamayla yalanladı.

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü, Kovid-19 önlemleri kapsamında sağlık kuruluşlarındaki düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Artan koronavirüs vakalarının ardından tuvaletler yoğun bakıma çevriliyor' başlıklı haberlerde, ilimizde hazırlık amaçlı yapılan bazı düzenlemelere yönelik asılsız iddialara yer verildiği görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, sağlık kuruluşlarındaki düzenlemeler arasında tuvaletlerin olmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Ordu Devlet Hastanesi bünyesinde pandemi başlangıcı olan Mart 2020 tarihinden günümüze kadar servis ve yoğun bakımlarda artan ihtiyaca karşılık kapasite artışı yapılmıştır. Hasta yoğunluğunun artmaya devam etmesi ihtimaline yönelik olarak önümüzdeki dönem için de planlamalarımız yapılmaktadır. Bu çerçevede hastanemiz içinde ve il merkezinde müdürlüğümüze bağlı tesislerde bazı alanların Kovid-19 hastalarına hizmet vermek amacıyla poliklinik, servis ve yoğun bakım alanı olarak değerlendirilmesi planlanmıştır. Bu alanlar arasında kesinlikle tuvaletler olmadığı gibi, böyle bir iddianın öne sürülmesi bile akıl dışıdır."

NE OLMUŞTU?

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, “Hastanelerde uygulanmayan yoğun bakım standartlarına ek olarak derme çatma alanların yoğun bakıma çevrilmesi ile zaten fazla olan hastane enfeksiyonu kaynaklı ölümleri daha da artacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de bunun ardından “Ordu’da yoğun bakım yeri bulunamıyor. Çözüm şu, bu binada her odadaki tuvalet yoğun bakıma çevrilmeye çalışılıyor” açıklaması yapmıştı.

Kaynak: AA

Ordu