Ardahan imsakiye 2021! Ardahan iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

Ardahan
Ardahan imsakiye 2021! Ardahan iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

2021 Ramazan ayı ile birlikte illerin iftar ve sahur vakitleri, 2021 iftar ve sahur saat kaçta soruları ile aranıyor. İşte 2021 Ardahan imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri

Ardahan iftar ve sahur vakitleri, 2021 Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Ardahan İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Ardahan İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

Besmele ve niyet unutulduğunda gusül veya abdest sahih olur mu?

Abdeste ve gusle başlarken niyet etmek ve besmele çekmek sünnettir (Merğînânî, el-Hidâye, I, 98,103). Bu bakımdan niyet etmeden ve besmele çekmeden alınan abdest ve gusül geçerlidir. Ancak abdest ve gusülden önce besmele ve niyetin unutulması sünnet sevabından mahrum olunmasına neden olur.

Şâfiî mezhebine göre, abdest ve gusülde niyet farz iken, gusle başlarken besmele çekmek ise sünnettir (Şirbînî, Muğnî’l-muhtâc, I, 85-86, 125; Erdebilî, el-Envâr, I, 31-39).

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://kurul.diyanet.gov.tr/Ana-Konu-Detay/27/oruc sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet imsakiye