Antalya açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem

Antalya Deprem Son depremler

AFAD'ın verilerine göre, Antalya'da Gazipaşa açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin 38 kilometre açığında, saat 15:44'te 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, deprem yerin 77 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem, Antalya ve çevre illerde hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi. 

VALİ: İSTEYENLER EVLERİN ÖNÜNE ÇIKABİLİR

Antalya Valisi Yazıcı, "Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur. İsteyenler evlerinin önüne çıkabilirler" açıklamasında bulundu. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, depreme ilişkin açıklamasında, "Antalya açıklarında meydana gelen depremde can ve mal kaybı konusunda hiçbir ihbar gelmediğini belirtiyor, tüm ekiplerimizin teyakkuzda olduğu bilgisiyle hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hasar tespit ekipleri incelemelerine başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadık" dedi. 

UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ

Haber Global'de depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şerif Barış, "Sisam depreminin artçıları bir sene sürecek dedim ben. Bu Akdeniz'deki deprem bambaşka bir tektonik kuşakta. İzmir'le hiç alakası yok. Bu bambaşka bir fay zonu. Bazı arkadaşlarımız diyorlar ki, Siirt'teki deprem İzmir'i tetikler, İzmir'deki deprem Antalya'yı tetikler. Sismolojide böyle bir mekanizma henüz bilimsel olarak ispatlanmadı. 5.2'lik deprem normalde Türkiye'de her yıl 7-8 tane olur" dedi. 

"SİSMİK OLARAK ÇOK AKTİF BİR BÖLGE"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal ise, "Burası farklı bir fay sistemine bağlı olarak depremlerin olduğu bir bölge. Afrika Levhası ile Anadolu Levhası arasındaki dalma batma zonu çevresindeki bir takım faylar. Anadolu'nun diğer depremlerine göre derinliğinin daha fazla olması bu yüzden. Çünkü burası bir levha sınırı. Deniz içinde olmuş olması hasar yapıcı özelliğini azatmakta. Depremin büyüklüğü de zaten çok fazla değil. Küçük bir deprem. Fethiye-Burdur fayının devamı Akdeniz'in içine doğru, hendek dediğimiz çarpışma hattında fay sistemlerine bağlı olarak oluşuyor bu depremler. Bu tür depremler doğal depremler. Tarihsel dönemlerde Kıbrıs'ta 8 civarında depremler olduğunu görüyoruz. Sismik olarak çok aktif bir bölge. Burası tehlikenin çok düşük olduğu bir bölge değil." diye konuştu. 

Antalya açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem - Resim : 1

Kandilli Rasathanesi merkez üssünü Antalya/Alanya olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber