Ankaralılara valilikten 'yüksek ses' uyarısı

Ankara Adana İstanbul
Ankaralılara valilikten 'yüksek ses' uyarısı

Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü için Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SoloTürk, jetleri prova yaptı. Provanın ardından yarın ve 29 Ekim'de de uçuşlar yapılacak. Valilik de yüksek sese karşı vatandaşları uyardı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 29 Ekim Pazar günü Anıtkabir'de gösteri uçuşu yapacak SoloTürk'e ait F16 ve F4 tipi jetler Ankara semalarında prova yaptı.

Ankara Valiliği, provalarda oluşan yüksek ses nedeniyle vatandaşların tedirginlik yaşamaması için açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlamamaları Ankara etkinlikleri kapsamında, SoloTürk prova ve gösteri uçuşları düzenlenecektir. Değerli Ankaralıların şehir merkezi üzerinde yapılacak planlı prova ve gösteri uçuşları nedeniyle oluşabilecek yüksek ses düzeyi dolayısıyla tedirginlik yaşamamaları için 'SoloTürk Prova ve Gösteri Uçuşları Programı' kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

DÜN DE ADANA'DA GÖSTERİ UÇUŞU YAPILMIŞTI

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SoloTürk, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı ve Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) kuruluşunun 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında Adana'da gösteri uçuşu gerçekleştirmişti. 

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi semalarında saat 16.00'da gerçekleştirilen etkinlikte SoloTürk alçak uçuş yaptı. Gösteriyi izlemeye katılan yoğun kalabalık cep telefonlarıyla da sık sık görüntü aldı. SoloTürk'ün gösterisi vatandaşlar ve öğrencilerden büyük beğeni topladı. 

İSTANBUL'A DAVET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları için yaptıkları hazırlıkları paylaşarak tüm vatandaşları İstanbul Boğazı’na davet etti.

MSB, sosyal medya hesabından görüntülü bir paylaşım yaptı. Paylaşıma göre, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları için TCG Anadolu’nun da yer aldığı 100 gemi İstanbul Boğazı’ndan törenle geçecek. Bunun yanı sıra 101 pare top atışı yapılacak ve 20 tane savaş uçağı Boğaz üzerinde uçacak. SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yapacak.

Ayrıca MSB paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda TCG ANADOLU’nun da aralarında olacağı 100 savaş gemisiyle geçit töreni yapacağız. Tüm halkımızı İstanbul Boğazı’na davet ediyoruz.”

Kaynak: DHA