Ankara'da TUSAŞ'ta terör saldırısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 şehit, 14 yaralımız var

HABER MERKEZİ
Ankara Gündem haberleri

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 şehit ve 14 yaralının olduğunu bildirdi.

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu bildirdi. 

Ankara'da TUSAŞ'ta terör saldırısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 şehit, 14 yaralımız var - Resim : 1

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli teknoloji hamlesi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

NATO GENEL SEKRETERİ RUTTE: ŞİDDETLE KINIYORUZ

NATO Genel Sekreteri Rutte, TUSAŞ yerleşkesine terör saldırısıyla ilgili, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz" dedi.

Ankara'da TUSAŞ'ta terör saldırısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 şehit, 14 yaralımız var - Resim : 5