İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan TUSAŞ açıklaması: Şehit ve yaralılar var

Haber Merkezi
Gündem haberleri Ali Yerlikaya Tusaş

Son dakika haberine göre, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya 5 şehit ve 22 yaralı olduğunu bildirdi.

Son dakika haberi... 

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 5 şehit olduğunu ve 22 yaralının bulunduğunu bildirdi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya TUSAŞ'ın önünde önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları:

-TUSAŞ'a maalesef bir terör saldırısı oldu. Saldırıyı duyar duymaz jandarma ve emniyet birimlerimiz buraya geldi. 1'i kadın 1'i erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi. Maalesef 4 şehit be 14 yaralımız var 3'ünün durumu ağır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikler belli olur olmaz sizlerle bunu paylaşacağız. TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

-Tüm aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İlk andan beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi arz ettik. Milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kim olursa olsun ister terör örgütü ister şehir eşkıyası olsun bunların da nefesini kesmek de kararlıyız. Milletimizin iradesi, gücü her zaman galip gelecektir. 

 YARALILAR HASTANELERE KALDIRILDI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ) yapılan terör saldırısında 14 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye gönderilen ambulanslarla Ankara'daki çeşitli hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan TUSAŞ açıklaması: Şehit ve yaralılar var - Resim : 2

OKULDAN TAHLİYELER GERÇEKLEŞTİ

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısı sonrasında tesis içerisinde yer alan okullarda öğrenim gören öğrenciler tahliye edildi. Öğrenciler çok sayıda servis ile güvenlik biçimde ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin tahliyesine güvenlik güçleri, sınıf öğretmenleri ve sınıf anneleri eşlik etti. Kimi aileler tahliye sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.