Narin Güran cinayetinde iddianame kabul edildi: İlk duruşma 7 Kasım'da!

HABER MERKEZİ
Narin Güran Diyarbakır
Narin Güran cinayetinde iddianame kabul edildi: İlk duruşma 7 Kasım'da!

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede kabul edildi. Davaya ilişkin ilk duruşma 7 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Narin Güran cinayetine ilişkin hazırlanan iddianame Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Tutuklu şüpheliler amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında 'iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Tutuklu 4 sanık, ilk kez 7 Kasım'da hakim karşısına çıkarılacak ve yargılanmaya başlanacak.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın, 19 gün sonra cansız bulunmuştu.

İddianamede; HTS ve daraltılmış baz kayıtlarına göre olay anında,, şüphelilerin aynı evde olduğu tespitine yer verildi. Amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın birlikte hareket ettiğine dikkat çekildi. İddianamede "Narin Güran'ı öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır" denildi.

Salim Güran'ın cep telefonuna ilişkin incelemede elde edilen bulgular da anlatıldı. "Güran'ın 21 Ağustos'ta Narin'in kaybolduğu saati, ilk görüşmelerinde saat 15.00 olarak söylediği, daha sonraki görüşmelerinde ise bu saati 17.30'a kadar ilerlettiğinin görüldüğü tespit edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Narin'in kaybolduğu güne ait bazı görüşme geçmişlerinin silindiği belirtildi.

İddianamede; Narin'i arama çalışmalarının da sekteye uğratıldığına ilişkin ayrıntılar var. Tavşantepe Mahallesi'nde 24 Ağustos günü hava rüzgarsız olmasına rağmen elektrik tellerinden yangın çıkmasına dikkat çekildi.

Bir şüphelinin Salim Güran'ın Narin'i son gördükleri saati yanlış söyleme konusunda kendilerine telkinde bulunduğu itirafı hatırlatıldı. Kamera kayıtlarından; aramalar sürerken aile fertlerinin gece saatlerinde sık sık toplantılar yaptığının belirlendiği bilgisi de yer aldı.