Ankara'da iki yıl sonra FBI sürprizi

Ankara Türkiye

Amerikan Soruşturma Bürosu'ndan üst düzey bir heyet, 2 yıl aradan sonra Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. FBI heyeti, EGM, Terör, istihbarat, kaçakçılık ve narkotik dairelerinde temaslarda bulundu.

Aralarında üst düzey şeflerin de bulunduğu FBI heyeti, 2 yıl aradan sonra geçen hafta sürpriz bir şekilde Ankara'ya geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere terör, narkotik, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele daire başkanlıkları ile İstihbarat Başkanlığında görüşmeler yaptı.

GÖRÜŞMENİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

FBI'nın sürpriz ziyaretinin, FETÖ elebaşı Gülen'in zehirlendiği iddialarının gündemde olduğu bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.


Türkiye başta FETÖ, PKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle ilgili çok kapsamlı dosyaları FBI heyetiyle paylaştı.

Türkiye'nin 2011'den bu yana sınır dışı ettiği ABD uyruklu 44 DEAŞ'lının bilgileri Amerikalı yetkililere verildi.
Türk İstihbarat ve terör birimleri, terör örgütü PKK ile ilgili geniş kapsamlı dosyayı FBI heyeti ile paylaşırken, ABD'nin Irak ve Suriye'de temasta olduğu PKK'nın üst düzey isimleriyle ilgili de bilgi aktarıldı.
Uluslararası uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, terörün finansı, kara para aklama gibi konular da ele alındı. İşbirliğini arttırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Türkiye, FETÖ elebaşı Gülen ile ABD'ye kaçan FETÖ'nün üst düzey yöneticileriyle ilgili kapsamlı bilgileri ve Türkiye'de yürütülen soruşturmaların dosyalarını FBI'a iletti. Görüşmede Türkiye'nin daha önce Gülen'in iadesi için yaptığı girişimler de gündeme geldi

Kaynak: Haber Global TV

Ankara türkiye