Ankara'da DHKP/C ve TKP/ML'ye operasyon: 18 gözaltı

Ankara DHKP-C Gündem haberleri
Ankara'da DHKP/C ve TKP/ML'ye operasyon: 18 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, silahlı terör örgütü DHKP/C ve TKP/ML'ye yönelik soruşturmalar kapsamında 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen DHKP/C silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında örgütün Ankara yapılanması içinde faaliyet yürüttüklerine dair deliller elde edilen 4 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi.

TKP/ML silahlı terör örgütü tarafından verilen çağrı ile talimatlara uyarak çeşitli tarihlerde Ankara sınırları içerisinde yapılan örgütsel etkinliklere katılarak terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propagandasını yaptıkları tespit edilen 14 şüphelinin de gözaltına alınması için çalışma başlatıldı.

Gözaltı kararı verilen 18 şüphelinin yakalanmasına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

SON HABERLER

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 2014 yılı Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Sınavı soruşturmasına ilişkin yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

- Hamas lideri Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına ‘ulaşmaya yakın' olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söyledi.

- ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki bazı rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmanın yakın olduğuna inandığını söyledi.

- Resmi Gazete'de yer alan son bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin 102 kadro ihdas edildiği duyuruldu.

- ABD’de 3 yaşındaki bir çocuk, annesinin çantasında bulduğu silah ile 2 yaşındaki kardeşini öldürdü.

Gündem haberleri...

Kaynak: AA