Ankara Teğmen Kalmaz İlkokulu'nda çocuğa şiddet olayı

Ankara Çankaya'da bulunan Teğmen Kalmaz İlkokulu'nda çekilen bir görüntü ilköğretimde şiddet tartışmasını alevlendirdi. Sınıf öğretmeninin kaynaştırma öğrencisine uyguladığı şiddete sosyal medyada büyük tepki çekti. Öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Teğmen Kalmaz İlkokulu'nda bir sınıf öğretmeninin kaynaştırma öğrencisini itekleyerek sınıftan uzaklaştırmaya çalışmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Öğretmenin, "Yeter ya, şu çocuğu alın başımdan. Lanet olsun!" diyerek çocuğu tartaklayıp sınıftan atmaya çalışmasına ilişkin görüntülere ilişkin detay yer almasa da öğretmenin ifadelerinden çocuğun tükürmesi sonrasında tepki gösterdiği, görüntülerin devamında çocuğun okul çantasını yere fırlattığı da dikkat çekiyor.

Sosyal medyada görüntüleri ise Tohum Otizm Vakfı Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin paylaştı. Aylin Sezgin paylaşımında, "Ankara Teğmen Kalmaz İlkokulu. Sınıf Öğretmeni kaynaştırma öğrencisine şiddet uyguluyor" dedi.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından öğretmenin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Ankara Teğmen Kalmaz İlkokulu'nda çocuğa şiddet olayı - Resim : 1

“KONUŞMA SIKINTISI VAR”

Baba Durmuş Karacaoğlu, olaydan başka bir velinin görüntüyü kendilerine yollaması ile haberdar olduklarını ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak şikayette bulunduklarını söyledi. Oğlunun konuşmakta sıkıntı yaşadığını ve hiperaktif davranışlar sergilediğini kaydeden Karacaoğlu, "Bu olay hemen hemen 4 aydır var. 'Sınıfını değiştirin' dedik. Öğretmen, 'bu çocuk yerinde durmuyor, sürekli sınıfta geziyor' diyor; ama bu çocuk zaten raporlu. İlacını veriyoruz. İlacın etkisi 6 saat sürüyor. Ben ne yapabilirim. Şikayetimizi dile getirdik. O öğretmenin okulda kalmasını istemiyorum. Çocuğumun o öğretmende okumasını da istemiyorum. Sadece tek istediğim, sınıfını değiştirilmesiydi, aynı sorunları yaşıyoruz diye. Daha önce de eşim bizzat müdüre sınıf değişikliği talebini iletti. 4 aydır benim eşimin gözündeki yaş kurumuyor. Götürmediğimiz hastane kalmadı. Görüntüleri görünce ben bittim" diye konuştu.

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Ankara'da bir ilkokulda yaşanan ve görüntüleri sosyal medyada paylaşılan olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı, öğretmenin de soruşturma süresince açığa alındığı bildirildi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da bir ilkokulumuzda yaşanan ve bugün sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme gelen görüntülerle ilgili olarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır."

Öte yandan Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, söz konusu öğretmenin soruşturma süresince açığa alındığı kaydedildi.

Ankara'da bir ilkokulda birinci sınıfta okuyan engelli bir öğrencinin öğretmeni tarafından darp edildiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada yer almıştı.