Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Ankara Son depremler
Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 22.53'te Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin Kırıkkale, Çorum ve Çankırı'da da hissedildiği açıklandı.

AFAD'dan alınan bilgiye göre; Ankara’nın Kalecik ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 12 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi. Yaklaşık 9 saniye süren deprem çevre illerde de hissedildi.

Ankara'da 4.5 büyüklüğünde deprem - Resim : 1

KALECİK BELEDİYE BAŞKANI KALKAN: BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR VAR 

Kalecik Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Belediye Başkanı Duhan Kalkan ve diğer ilgililer, depremin ardından ilçeye bağlı Gölköy Mahallesi'ne geldi. Heyet, burada depremin ardından bazı binalarda meydana gelen çatlaklarla ilgili mahalle sakinlerinden bilgi aldı.

Başkan Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin 57 mahallesinin bulunduğunu ve tüm muhtarlarla irtibat kurulduğunu belirterek, "Bazı binalarda çatlaklar var. Devletimiz tüm imkanlarla sahada. Kolluk kuvvetleri aracılığıyla bilgi almaya devam ediyoruz. Çok şükür herhangi bir can ve mal kaybı bilgisi gelmedi. Çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Depremi hisseden mahalle sakinlerinden Ayşe Koç ise yatmak için hazırlandıklarını anlatarak, "Bir anda sallanmaya başladık. Çok hissettik, çok korktuk." diye konuştu.

ANKARA DEPREMİNDE BİR EV HASAR GÖRDÜ

Sincan 1901 Caddede bulunan Erkan Akçay’a ait bir müstakil evde çatlaklar meydana geldi. Akçay ve eşi ile birlikte 5 çocuğuyla depreme evde yakalandı. Evde oturdukları anda avizenin ve eşyalarının sallandığını söyleyen Akçay, evin duvarlarında derin çatlaklar oluştuğunu belirtti. Polis ekiplerinin inceleme yaptığı eve giremediklerini belirten Akçay, evlerinin önüne yaktıkları ateşle ısındıklarını belirtti.

KIRIKKALE, ÇANKIRI VE ÇORUM'DA DA HİSSEDİLDİ 

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentte hafif şekilde hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluğun kendilerine iletilmediğini söyledi.

Vali Ayaz, taramaların ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

Çorum merkez ile Sungurlu ilçesinde de deprem hafif hissedildi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, henüz olumsuz bir durumun yansımadığı bildirildi.

Deprem, Kırıkkale'de de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar cadde ve sokaklara çıktı.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Kalecik'te meydana gelen depremin kentte de hissedildiği belirtildi.

Bütün ilçeler ve köylerle irtibata geçildiği aktarılan açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadesi kullanıldı.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

VALİ ŞAHİN: CAN VE MAL KAYBI BULUNMAMAKTADIR 

Ankara Valisi Vasip Şahin "Saat 22:53’te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD "Geçmiş olsun Ankara. Kalecik ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Ankara'da Kalecik merkezli meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık." dedi.

KILIÇDAROĞLU'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Twitter'dan paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi olumsuz bir haberin olmamasını temenni ediyorum."

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara Kalecik'te meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada, süreci yakinen takip ediyoruz. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da Kalecik ilçesi merkezli deprem sebebiyle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Cenabıhak ülkemizi her türlü afetten ve felaketlerden korusun." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber