Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerginlik! Mansur Yavaş: Masaya çıkın tepinin isterseniz

Ankara Mansur Yavaş
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerginlik! Mansur Yavaş: Masaya çıkın tepinin isterseniz

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yaşanan gerginlik damga vurdu. AK Parti grubu masalara vururken, Mansur Yavaş "Masaya çıkın tepinin isterseniz" diyerek tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nde, Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse arasında önerge tartışması yaşandı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı birinci toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş başkanlığında Belediye Konferans Salonu'nda sosyal mesafe kuralı gözetilerek yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan toplantıda Köse, söz alarak AK Parti ve MHP grubunun komisyona sunacağı önergeyi okumak istedi.

Başkan Yavaş'ın, önergelerin toplantı öncesinde verilmesi gerektiğini, bu yapılmadığı için önergenin gündeme alınmayacağını söylemesi üzerine AK Parti ile MHP grubu duruma itiraz etti.  AK Partili Murat Köse ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatıldı. AK Partili Meclis Üyeleri Köse’nin mikrofonunun kapatılmasını masalarına vurarak protesto etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Masaya çıkın tepinin isterseniz. Diğer arkadaşlarımız önergelerini verdiler ve komisyonlara gönderdik sizin ayrıcalığınız nedir? Olmazsa hukuki haklarınızı kullanırsınız. Bağırarak konuşma, sesini yükseltme” diye tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerginlik! Mansur Yavaş: Masaya çıkın tepinin isterseniz - Resim : 1

Oturuma ara verildi, o anlar belediye meclisinin canlı yayınına da yansıdı.  Aranın ardından AK Parti ve MHP grubu toplantıyı terk etti. Bunun üzerine Yavaş, toplantının karar yeter sayısı olmadığı için 9 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'de yapılmak üzere ertelendiğini duyurdu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Köse, toplantıyı terk etmelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Büyükşehir tarihinde hiç olmadık bir şeyle karşılaştık. Meclis üyeleri, soru önergelerini, toplantının başında, ortasında veya sonunda verebilir. Soru önergesi hakkımız, mikrofonda konuşma hakkımız Sayın Mansur Yavaş tarafından engellenmiştir. Mikrofonlar susturulamaz. Bu mecliste tüm meclis üyeleri istediği zaman konuşabilir. Bunu protesto ediyorum. MHP ile beraber meclis salonundan çıktık. Despotik bir durum söz konusu. Mansur Yavaş mikrofonu kapatıyor, biz de protesto ediyoruz."

Ankara