Altılı masa liderleri altıncı kez bir araya geldi

CHP İYİ Parti DEVA Partisi Gelecek Partisi Gündem haberleri
Altılı masa liderleri altıncı kez bir araya geldi

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderlerinden oluşan 6'lı masa ilk turun son toplantısı için buluştu.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş mutabakat metnine imza atan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu 'Altılı Masa', ilk tur görüşmelerinin son toplantısı için Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Altılı Masa'nın iş birliğinde kurulan komisyonların çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda dış politika ve ekonomiyle ilgili güncel gelişmelerin ele alınması bekleniyor. Ortak Cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunu seçim takviminin açıklanması sürecine bağlayan liderlerin iktidar olmaları durumunda nasıl bir yönetim mekanizması kuracaklarını içeren geçiş sürecinin yol haritası konusunu ele alabileceği ifade ediliyor.

Her ay bir genel başkanın ev sahipliğinde yapılan turun son toplantısı olması dolayısıyla liderin ayrıca bu görüşmelerin nasıl bir takvim ve formatla devam edeceğinin de kararını vermesi bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP iyi parti Gelecek Partisi DEVA saadet partisi demokrat parti altılı masa