Akşener'in "ittifaksız seçim" kararına CHP Sözcüsü Öztrak'tan yanıt: Yolları açık olsun, kendileri bilir

İYİ Parti CHP Faik Öztrak Meral Akşener Gündem haberleri
Akşener'in "ittifaksız seçim" kararına CHP Sözcüsü Öztrak'tan yanıt: Yolları açık olsun, kendileri bilir

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçimlere ittifaksız katılma kararına, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan yanıt geldi. Öztrak, "Yolları açık olsun, kendileri bilir" dedi.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçime yönelik kararlarına ilişkin de konuştu. 

CHP Sözcüsü, "Yerel seçimlerde yeniden ittifak olur mu?" sorusunu, "Biz her türlü fedakarlığı yaptık, yapılan eleştirileri sineye çektik. Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik. Ama gitmek isteyene kal demeyiz, yolları açık olsun, kendileri bilir" şeklinde yanıtladı. 

İYİ PARTİ'DEN ÖZTRAK'A YANIT: İTTİFAKLAR PARTİLERE ZARAR VERİYOR

İYİ Parti’ye "Yolları açık olsun" diyen Öztrak’a yanıt Meclis’te basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavvat Dervişoğlu’ndan geldi. Dervişoğlu, ittifakların partilere zarar verdiğini ve ittifaklara inançlarının kalmadığını söyledi.

Dervişoğlu'na İYİ Parti'nin aday çıkarması durumunda Ankara ve İstanbul'un kaybedilme ihtimali de soruldu.

Dervişoğlu, "Mansur Bey ve İmamoğlu'nun amiri Kılıçdaroğlu'dur. Kazanacaklarına inandığımız bu iki önemli figürün belediye başkanlığını kazanmaları noktasında kaygıları olmayacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Yerel seçime kendi adayları ile katılacağını açıklayan İYİ Parti, 24. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun İYİ Parti'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu duyurdu. 

CHP'Lİ SARIBAL: İKİ BÜYÜKŞEHİRİ İYİ PARTİ YÜZÜNDEN KAYBETTİK

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, katıldığı bir yayında 2019 yılında CHP’li adaylarla kazanılabilecekken Balıkesir ve Denizli büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti’ye bırakıldığını ve bu yüzden kaybedildiğini söyledi.

Sarıbal, "2019 yılında Balıkesir’i İYİ Parti’ye vermişiz. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız Denizli’yi yine İYİ Parti’ye vermişiz. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız somut iki ili de içine alarak konuşuyorum. Bugün İYİ Parti’nin hele de tabanının Cumhuriyet Halk Parti tabanının bir kısım Anavatan, Doğru Yol Partisi’nden gelen kesim olarak değerlendirdiğimizde İYİ Parti’nin Genel Başkanı’nın iradesi elbette olur ama yerelde tabanda bir işbirliğine itiraz etmesi hem kendisine dair, hem siyasi geleceğine dair hem partinin kurumsallığına dair hem de toplumdaki tepkisel tutumlar açısından olumsuz olacağını ben buradan biliyorum. Meral Akşener’in de bunu bildiğini düşünüyorum.” diye ekledi. 

CHP'Lİ KUŞOĞLU: ÇALAN OLURSA KAPIMIZ AÇIK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da Akşener'in açıklamalarını “Her partinin en doğal hakkı seçime ayrı girmesi. CHP bu seçimde de mevcut 11 büyükşehir belediye sayısını artırmak için çalışıyoruz. Şu an ittifak görüşmemiz yok ama kapımızı çalan olursa kapımız açık. Ayrı ayrı girme kararına saygılıyız" ifadeleriyle değerlendirdi. 

Akşener, katıldığı bir programda 81 ilde ayrı aday çıkaracaklarını ve büyükşehirlerde de seçime kendi adayları ile gireceklerini açıklamıştı.

 

Kaynak: Diğer

Meral Akşener iyi parti CHP Faik Öztrak