Akşener'den Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı için destek!

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener CHP İYİ Parti
Akşener'den Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığı için destek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda İYİ Parti'den tam destek aldı. "Başbakanlık" tercihini açıklayan Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kararı Kılıçdaroğlu'na bıraktı.

 

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Merak edilen o soruların yanıtı, 6 partinin genel başkanı arasında yürütülecek temasların sonucunda netleşecek.

Ancak şimdiden Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşmeye başladı. Kılıçdaroğlu'na en büyük destek de İYİ Parti'den geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lider Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 12 Şubat'ta Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel tesislerinde yuvarlak masa etrafında ilk kez bir araya gelecek.

Öncelikli gündem güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin mutabakat metni ve ortak deklarasyonun kamuoyuna açıklanma yöntemi ve zamanlaması. Varılacak uzlaşmaya göre 6 lider şubat ayında ikinci randevuyu kameraların karşısında gerçekleştirecek ve 'sistem' mutabakatını kamuoyuna açıklayacak.

Ancak 6 liderin gündeminde 'aday kim olacak' gibi kritik bir soru da bulunuyor.

Millet İttifakı ortakları ve olası yeni katılımcıları bu sorunun yanıtını seçim takviminin açıklanmasıyla paralel bir zamanlamaya bıraksa da kulislerde liderlerin isimleri üzerinden 'aday' yoklamaları devam ediyor.

Kılıçdaroğlu adaylığa her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Millet İttifakında en büyük ortağı İYİ Parti'den "kararı siz verin" desteği geldi.

6'lı zirve öncesinde İYİ Parti Genel Merkezi'nde baş başa görüşen Kılıçdaroğlu ve Akşener'in, hem kritik başlıkların üzerinden geçtiği hem de adaylık konusunda mutabakatın altını çizdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun seçilme ihtimalini düşük gören, seçilme ihtimali daha yüksek bir adayla seçime gidilmesini savunan iyi parti yöneticilerine rağmen Akşener'in kararı Kılıçdaroğlu'na bıraktığı vurgulanıyor..

Akşener'den adaylık konusunda açık çek alan Kılıçdaroğlu'nun, seçim takviminin başlamasına yakın kamuoyu yoklamalarının sonuçlarına da bakarak kararını kesinleştirmesi bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı adaylığı iyi parti