Akbelen'de neler oluyor? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na işçilerden protesto!

Kemal Kılıçdaroğlu CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akbelen'de santral işçileri tarafından protesto edildi. Bölgedeki çalışmalarla ilgili TES-İŞ Sendikası Başkanı Fatih Erçelik ve Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Güner, Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle birlikte Muğla Akbelen ormanına gitti. Kılıçdaroğlu burada çalışanların protestosuna uğradı.

Konu hakkında Haber Global yayınında konuşan TES-İŞ Sendikası Başkanı Fatih Erçelik, "Kamuda algı oluşturmak için bazı çevreler köylüler ile bizi çatıştırmak istiyorlar. Bizi bize bıraksalar, biz köylü ile esnaf ile olayı kendi içimizde çözeriz. Yerlatındaki maden ağaçlar kesilmeden çıkmıyor. Ağaçları orman genel müdürlüğü kesiyor ve sahayı şirkete teslim ediyor. Şirket orada madencilik sahasından kömür aldıktan sonra ağaçlandırıp devrediyor. Zeytin de kömür de santral de bizim diyoruz" dedi.

"ŞU ANDA YAPILAN TIRAŞLAMA İLE AYNI"

Bölgedeki projeye ilişkin Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Güner de Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Güner, "Linyit sahasının önünde bir orman var. Bu orman kızıl çam ormanı. Ormancılar, kızıl çam ormanlarını tıraşlama yaparak gençleştiriyorlar. Planlara baktığımızda, buranın endüstriyel odun üretimi amaçlı orman olduğunu görüyoruz. Bu orman maden çıkarılmasaydı tıraşlanacaktı, yeniden o alana endüstriyel plantasyon amacıyla yeni bir orman kurulacaktır. Şu anda yapılan aslında aynısı.

"BU TOPRAK YAPISIYLA 3 TANE AKBELEN ORMANI KURULABİLİR"

Ormanın alt tarafı çok zengin bir toprak yapısı var. Bu toprak yapısıyla 3 tane Akbelen ormanı kurulabilir. Ağaçlar kesildikten sonra mineral besin içeren topraklar ayrı alanda, onunda altındaki taş ayrı alanda depo edilecek, altındaki linyit alındıktan sonra çukur doldurulacak ve mineral toprak araziye serilerek ekimler yapılacaktır. Bu iş orman bölge müdürlüğü yetkilileri sorumluluğunda. Bunun için firmalar izin aldıktan sonra rehabilitasyon olayının bedelini yatırıyor ve işletme müdürlükleri de maden olayı bittikten sonra alanı eski halinde getiriyor." dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Akbelen muğla Kemal Kılıçdaroğlu