AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 'evet' derse bu iş biter

14 Mayıs Seçimleri Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı AK Parti

Büyük İstanbul Mitingi'ne 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Ben size inanıyorum. Siz İstanbul'sunuz. İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz' derse, bu iş biter" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını bugün İstanbul'da gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapılan AK Parti'nin "Büyük İstanbul Mitingi"ne 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını açıkladı.

"İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz' derse, bu iş biter" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Hani o Avrupa'nın gazeteleri, dergileri var ya onlar şimdi burayı izliyorlar. Acaba Atatürk Havalimanı'nda ne oluyor? İşte burada, cevabı siz vereceksiniz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Biz İstanbul'u candan, yürekten seviyoruz. Buradan Cumhurbaşkanlığına yürüdük ama bu yürüyüşü sizinle birlikte yaptık. Tekrar sizinle bu yollarda yürüyoruz.

ALANDA 1 MİLYON 700 BİN  KATILIM VAR

Bugün İstanbul 14 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edecek. Resmi rakamlar elime ulaştı. Alanda 1 milyon 700 bin  katılım var. İstanbul yapar mı? İstanbul sandıkları patlatır mı? Bu şehrin her bir insanını ayrı ayrı selamlıyorum. Biz de doğumdan bu yana İstanbul'u aşkla sevdik.

İstanbul, burası ortasından deniz geçen şehirdik. Burası tarih boyunca insanlığın göz bebeği olarak kalan şehirdir. Burası camileriyle medeniyetimizin şahikası şehir. Burası kökenine, inancına hiçbir farklılığına bakmadan kucaklayıp, bağrına basan şehir.

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde bizlerle birlikte olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 'evet' derse bu iş biter - Resim : 1

Kardeşlerim Atatürk Havalimanı bizim için eskiden seyahat ettiğimiz bir yer değildir. Bu CHP'nin ülkede dikili taşı, ağacı yok. Milletim 14 Mayıs'ta gereken cevabı sandıkta verecek. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle gezen Kılıçdaroğlu'na ülkemizi böldürtmeyeceğiz.

İSTANBUL 'EVET' DERSE BU İŞ BİTER

Bu kardeşinizi FETÖ'cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldi. Gece buraya indik. Bay Bay Kemal Bakırköy Beleyesi'ne gidip kahve içti. Yalan bol bunda, 'haberim olsa beklerdim' dedi. Hayatı yalan. Ama bizim ona ihtiyacımız yoktu on binler buradaydı. Milli iradenin şahlanışı 15 Temmuz'da rahatsız olanlar buradan her geçtiklerinde yine rahatsız oluyorlar.

Neden mitingini burada yapmadı da Maltepe'de yaptı? Bu kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz. Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Ben size inanıyorum. Siz İstanbul'sunuz. İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz' derse, bu iş biter. Biz bugüne kadar milletimizle yol yürüdük.

Siz inanıyorum güveniyorum. Siz tamam derseniz bu iş bitmiştir.

AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 'evet' derse bu iş biter - Resim : 2

BU YOLU GÜMBÜR GÜMBÜR YÜRÜRÜZ

Avrupa'nın gazeteleri dergileri var ya şimdi onlar izliyor. Atatürk Havalimanı'nda ne oluyor? Öyle bir ses verin ki 14 Mayıs'ta sandıktan çıkacak sonucun müjdecisi olsun.

Sizlerle beraber bu yolu gümbür gümbür yürürüz. Bu seçim döneminde gittiğimiz her şehirde havalimanında miting meydanına kadar attığımız her adımda milletimizin sevgisine coşkusuna tanık olduk. Heyecan muhteşemdi. Hepsi kararı vermişti. Bu tablo bize başbakan ve cumhurbaşkanı olarak 21 yıldır hizmet verdiğimiz milletimizle aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 'evet' derse bu iş biter - Resim : 3

BUGÜN İSTANBUL MUHTEŞEM

Bugün İstanbul hepsinden bir başka güzel. Muhteşem mi muhteşem. İstanbul bugün kendine yakışanı kendi evladını ona hizmetkar olanı çok iyi tanıdığı için biliyor. Bu kardeşinizi belediye başkanı yaptığınızda İstanbul'un hali neydi. Çöp, çamur çukur. İstanbul'u susuzluktan, çöp dağlarından kurtardık mı? Bay bay Kemal sen bunların hesabını nasıl vereceksin? Sizin geçmişiniz bozuk. Biz oraları spor tesisiyle donattık. Bunu milletimize siz anlatacaksınız.

Bugün bu muazzam iklimde sizlerle biraz olsun dertleşmek istiyorum. Bizim İBB başkanlığından beri yapamayacağız şeyi söylemiyoruz. Söylediğimiz her şeyi de yapıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız her esere takoz koyuyorlar. Milletimize verdiğimiz her esere kara çaldılar. Bu hükümet dünyanın en doğru şeyini de yapsa biz yine karşı çıkacağız diyorlar. Biz sözümüzü hep milletimize söylüyoruz. Eser ve hizmetimiz yarışımızı da muhalefetle değil kendimize kendimize yapıyoruz.

AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 'evet' derse bu iş biter - Resim : 4

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR ÇOK ÇEKTİ ARTIK YETER

Ülkemizi büyüttük güçlendirdik ve yürümekle bu yol bitmez. Yapacağımız çok şey var. Tabiki sorunlar da var. Hamdolsun İstanbul'u CHP'nin çöpünden çukurundan kurtarmakla kalmadık gıpta ile bakılan merkez haline getirdik.

İstanbul'u sel bastığı zaman gittiği yer belli. Ya yurt dışı yada Bodrum. Bay Bay Kemal'de buna talimat vermiş 'sen Van'a git' diye. Oraya gidince de PKK'lıların işaretini yapıyor. Ya Ekrem sen Trabzonlusun, İstanbul'da olman gerekirken orada ne işin var? İstanbul, Ankara, İzmir çok çekti artık yeter. Bunların hepsine ders verip emekliye sevk ediyor muyuz? Vesayeti yendik, bu sefer de PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin saldırılarıyla karşılaştık. Bu alçaklar 'zulüm 1453'te başladı' diye sokaklara yazılar yazdılar. Bunlar camiye bira şişeleriyle girip bizim mabedimizi kirlettiler mi? Ama bunların bedelini ağır ödediler ve ağır ödeyecekler. Bay Bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç hiçbir şey seni iflah etmez. 15 Temmuz gecesi millet tanklara direnirken aradan süzülüp gidenler belli değil mi?

MİLLİ GELİRİ 3 KAT ARTTIRDIK

21 yılda ülkemizde milli geliri 3 kat artırdık. 21 yılda 10,5 milyon yeni konut yaparak aileleri yuvaya kavuşturduk. 21 yılda 14,5 milyon araç satışı yaparak insanlarımızı arabalarına kavuşturduk. Milletimizin tamamının hayat kalitesini artırdık. Son dönemde ardı ardına patlayan küresel krizlerin yansımalarını biz de biliyoruz. Deprem felaketinin ardından da bazı sıkıntıları biliyoruz. Hayat pahalılığını yok saymıyoruz. Bu meseleleri yakından takip ediyoruz. Zamanla bunların hal yoluna girdiğini göreceğiz. Ülkemizin her sıkıntısını nasıl çözdüysek bunların da üstesinden biz geleceğiz. 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. 

 

3 AYDA YIKINTILARI KALDIRDIK

Türkiye 6 Şubat'ta bir depremle karşı karşıya kaldı. Çok insanımızı kaybettik. Biz 3 ayda yıkıntıları kaldırdık. Yeni konutların inşasına başladık. 100 bin konteynerin kurulumu bitti. Temeli atılan konut sayısı 59 bini buldu.

Son aylarda önceliğimizi deprem yaralarının sarılmasına ve yıkılan yerlerin ihyasına verdik. Depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerinde. Biz küresel tefecilerden borç istemiyoruz. Biz tüm bu sorunların çözümü için gereken kaynağı küresel tefecilerinden borç dilenmekte değil kendi kaynaklarımızda arıyoruz. 300 milyar dolar Londra'dan alacakmış. Avucunu yalarsın. Senin gibi tefecilere borç vermezler. Onlar kime borç vereceğini bilirler.

Dünya faizi yükseltirken biz düşüyoruz. İstiyoruz ki yatırımcı gelsin. Yatırım ne kadar artarsa istihdam da artar. Eğitim sağlık adalet ve emniyette yükselteceğiz dedik. Her alanda alt yapı eksiklerimizi gidermeye devam ettik.

EMEKLİ MAAŞLARIYLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPACAĞIZ

66 lira olan emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Seçimden hemen sonra emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme yapacağız. Memurların maaşına temmuzda refah artışı yapacağız Gelişmelere göre, asgari ücret rakamını da gözden geçireceğiz. Salı günü de şu anda bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmelerin neticesini açıklayacağım. Kamu işçilerimiz de önümüzdeki döneme farklı girecek. TOKİ ile birlikte konut fiyatlarındaki şişkinlik düşecek. Kiraları makul bir düzeye çekeceğiz.

CUMHUR İTTİFAKI LGBT'Cİ OLMAYACAK

Masanın üstüne altında kimler var hepsi birbirine karışmış. 'Erdoğan gitmeli' diye küresel kampanya başlatanlar bunları aynı kaba doldurup kaynatanlardır. CHP LGBT'ci mi? HDP LGBT'ci mi? İYİ Parti LGBT'ci mi? Masanın diğerleri bunlara 'hayır' diyor mu? AK Parti ve MHP asla LGBT'ci olmadı ve olmayacak. Cumhur İttifakı LGBT'ci olmayacak. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor. Kapalı kapılar ardında görüşüp konuşuyorlar. Maalesef herkes kendisine verilen rolü oynuyorlar.

14 Mayıs seçimleri Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ak Parti Büyük İstanbul Mitingi