AK Partili isimden flaş seçim açıklaması: Bayram sonrası seçime gidilebilir

AK Parti 2023 Seçimleri
AK Partili isimden flaş seçim açıklaması: Bayram sonrası seçime gidilebilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerin öne çekilmesi ile ilgili tartışmalara değinen Kandemir, "Haziran ayına kalmadan güncelleme yapılabilir. Bayram sonrası seçime gidilebilir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kandemir, seçimlerin öne çekilmesi ihtimaline ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Kandemir'in açıklamaları şu şekilde:

"Seçimlerin esasında tarihi net belli. Fakat bizim şöyle bir yaklaşımımız var. Haziran ortalarında normal seçim takvimi işlediğinde seçimlerin yapılması mümkün. Birkaç gerekçeyle biz seçim tarihinde bir güncellemenin makul olduğunu düşünüyoruz.

Temel gerekçemiz şu biz istiyoruz ki Türkiye'de demokratik standartlar gereği seçime katılım ne kadar yüksek olabilirse biz milletimizin sandığa ulaşımını oy kullanmasını ne kadar maksimum hale getirebilirsek o kadar güzel bir iş yapmış oluruz.

Haziran ayına kalmadan güncelleme yapılabilir. Bayram sonrası seçime gidilebilir.

Sandıkta yüzde 52'nin hatta üzerinin olacağına inanıyorum. Ortada çok net bir tablo var. Bir tarafta Türkiye Yüzyılı diyerek Türkiye'yi merkeze alan, Türkiye'nin milli teknolojisini üreteceğini söyleyen bir Cumhur İttifakı, bir tarafta ise henüz adaya karar veremeyen, kendi içlerinden birinin oraya, diğerinin oraya çektiği ağır aksak ilerleyen, bir vasatta anlaşan, Türkiye'ye vasatı vaat eden, belirsizliği, eski Türkiye'yi vaat eden Millet İttifakı var.

2023 seçimlerinin Türk siyasetini başka bir zemine oturtacağını düşünüyorum. Şu seçimi geçelim de, sonrasına bakarız vizyonuna seçmen Türkiye'yi emanet etmez."

 

 

"EMEKLİ MAAŞLARINDA BİR İHTİYAÇ HASIL OLURSA KUŞKUSUZ ADIM ATILABİLİR"

"Emekli ve memur maaşları için ek zam olur mu?" sorusuna da yanıt veren Erkan Kandemir, şunları ifade etti:   

"Milletin masasında konuşulan, milletin gönlünden geçen ne varsa, AK Parti mekanizmaları, Cumhurbaşkanımız bir vizyon var ise onu hayata geçirmek için gayret gösteriyorlar. Pandemiyi beklemiyorduk, en iyi atlatan ülkelerden olduk. Rusya-Ukrayna savaşı beklenmiyordu, en iyi süreci yöneten biz olduk. AK Parti hükümetinin inanılmaz bir kriz yönetme becerisi var. Bunu Antalya'daki yangın ve sel felaketinde de gördük. Evleri hasar görenlere yenilerini yaparak hemen teslim edildi. Hem EYT, sözleşmeliye kadro meselesinde, hem en düşük emekli maaşında, inanılmaz adımlar atıldı. Bunlar Cumhuriyet tarihinin rekoru dokunuşlar. Bir ihtiyaç hasıl olursa kuşkusuz adımlar atılabilir. sahanın sesini dinliyoruz. Şu an inanılmaz bir memnuniyet oluştu."

Kaynak: Haber Global TV

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir seçim