AK Parti'de duayen isimler 3 dönem kuralına takılmayacak

AK Parti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs Seçimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre bakanlar önümüzdeki dönemde Meclis'te görev alacak. Ancak kendi memleketlerinden değil, daha çok kritik illerden liste başı olmaları bekleniyor. Kampanyayı sürükleyecek bakanların sandık adres, ağırlıklı olarak depremden etkilenen iller olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların kampanyada aktif rol üstleneceği bir sürece işaret etti. Böylece bakanlar hem deprem bölgesindeki çalışmaları yürütecek hem de seçim kampanyasını.

Peki hangi bakan nereden aday olacak? AK Parti kulislerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a Kayseri'yi işaret etti. Akar Kayseri'de kampanyayı yürütecek isim olacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ için Şanlıurfa işaret edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ise memleketi Şanlıurfa'da aday gösterilmeyeceği belirtiliyor.

AK Parti kulislerine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanıt Osmaniye, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Adana, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon'dan aday gösterilecek.

Eski Bakan Abdülhamit Gül'ün ise Diyarbakır'dan aday gösterilmesi bekleniyor.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğu Manisa, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ankara, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli'den aday olacak.

AK Parti'de kabinenin en başarılı bakanı olarak değerlendirilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İstanbul'dan liste başı olması bekleniyor. İstanbul'dan aday gösterilecek diğer isimler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile, Kültür ve Turizm akanı Mehmet Nuri Ersoy 'affını' istedi. Hatay'dan aday olması istenen Koca ile Ersoy için son kararı Erdoğan verecek. Her iki ismin de, 'görevden kaçmayın' uyarısıyla listelerde yer alabilecekleri belirtiliyor.

Partinin duayen isimleri için de üç dönem kuralına bakılmaksızın talep etmeleri halinde aday gösterilecekleri ifade ediliyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un deprem bölgesinden aday gösterilmesi de gündemde, Kahramanmaraş ise ihtimaller arasında önde...

Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı, Hamza Dağ gibi üç döneme takılan isimlerin listelere konulması halinde seçim sonrası kabinede görev alabilecekleri konuşuluyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan duayen isim Ak Parti