AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti NATO Finlandiya İsveç

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurusu ile ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "NATO'ya üye olacak devletlerin terörle bağını kesmesi gerekir. Türkiye, üye olanların da olmak isteyenlerin de NATO'nun prensiplerine uygun olarak davranmasını istiyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar:

(İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusu) Sizin terör örgütlerine verdiğiniz destekler bize bir saldırı olarak ortaya çıkıyor. Bu hareketler hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunlar da hiçbir şekilde müttefiklikle açıklanamaz.

Yarın bir gün bir NATO üyesi ülke, Finlandiya ve İsveç’in yaptığı gibi NATO üyesi olan Türkiye’yi tehdit eden bu davranışlara devam ederse o zaman NATO içerisinde hiçbir karar alınmaz.

PKK’yı YPG’yi temizlediğimiz bölgelerden sürekli çekilmemizi ifade ediyorlar. Türkiye açık bir talepte bulunuyor. 

NATO'ya üye olacak devletlerin terörle bağını kesmesi gerekir. Türkiye, üye olanların da olmak isteyenlerin de NATO'nun prensiplerine uygun olarak davranmasını istiyor.

NATO’nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı. NATO’nun mantığı 'birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içindir.'

Avrupa Polis Teşkilatı’nın raporları da açık ve net bir şekilde gösteriyor ki İsveç’in Suriye’nin Haseki kentinde PKK/YPG irtibat ofisi aracılığıyla örgütün altyapı çalışmalarına destek verdiği net bir şekilde anlaşılıyor.

ABD BAŞKANI BİDEN’IN ‘TÜRKİYE’Yİ İKNA EDERİZ’ İFADESİ

Mesela Türkiye’nin ikna edilmesi değildir. Herhangi bir devlet başkanı Türkiye’nin ikna edilmesinden bahsediyorsa mesela Türkiye’nin ikna edilmesi gibisinden bir denklem içine alınamaz. Mesele yeni üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesidir.

ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI

Bunu Atatürk'ün isminin verildiği bir yerin yıkılması olarak sunuyorlar. Taksim'in ortasında o muhteşem eser yapıldı, adı Atatürk Kültür Merkezi'dir. Kimse kendi yaptığı kötülüğe Atatürk'ü kalkan yapmaya kalkmasın. Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek. 

ADANA'DA YAPILACAK GENÇLİK ŞÖLENİ

İki günden az zaman kaldı. Bütün Türkiye'deki gençleri Cumartesi günü Adana'ya bekliyoruz. Gençlik şöleni gerçekleştireceğiz. 8 yıl ara vermiştik. 81 ilden genç arkadaşlarımız gelecek. Saat 17:00 gibi başlayacak. Genç kardeşlerimizi Cumhurbaşkanımızla buluşmaya bekliyoruz. 

 

Finlandiya İsveç NATO AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik