AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK sonrası açıklamalar

AK Parti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK sonrası açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları: 

Kovid sürecinde teşkilatlarımızla bir araya gelme noktasında çeşitli sıkıntılar oldu ama 13 Ocak'tan il kongrelerimize Kovid önlemlerine uyarak yeniden başlıyoruz.

2020 yılı son yüzyılın en kritik yıllarından biri olarak hafızalara kazınacak olaylarla doldu. 

Bir tek Türkiye uçağı milletimizin selamı ile başka ülkelere de kucağını açtı. Bizim sağlık çalışanlarımızın ne kadar fedakar olduğu görüldü. Bu 2020'ye damga vuran en önemli hadiselerden bir tanesi. Cumhurbaşkanımızın vizyon projesi olarak sahiplendiği şehir hastanelerinin varlığı salgınla mücadelede en büyük stratejik gücümüz olmuştur. 

Libya'nın iradesine sahip çıkan siyaset dengeleri değiştirdi. CHP, Türkiye çıkarlarına karşı duruş sergiledi. 

Cumhurbaşkanımızın KKTC'ye ziyareti tarihi bir siyasettir. Kıbrıs'ta meşru haklara sahip çıktık. 

CHP'nin iktidarı seçimsiz götüreceğiz söylemi darbe çağrısıdır. Bu açık bir şekilde askeri müdahale çağrısıdır. Buna rağmen bu üsluba devam ettiler. Bunlar acaba kazara yapılan açıklamalar mı diye düşündüğümüzde öyle olmadığını görüyorsunuz. Esasında arkadaki vesayet zihniyetinin en uygun zamanda nasıl fışkırdığını görüyoruz. 

Aşı en kısa zamanda milletimizin hizmetine sunulacaktır. Aşı olanın hemen maskesini çıkarması gibi bir durum söz konusu olamaz. Antikor oluşana kadar tedbirlere devam edilmesi gerekiyor. Burada spekülasyonlardan uzak durup bilim kurulu tavsiyelerinin takip edilmesi gerekiyor. 

Kim AB içinde bir Türkiye karşıtlığından bahsediyorsa açık bir şekilde AB'nin geleceğini yok etmek istiyordur. İngiltere gibi bir destekçimizi AB içinde kaybettik ama İngiltere ile köklü ilişkilerimiz var. Ticari ilişkilerimiz serbest ticaret anlaşması çerçevesinde devam edecektir. 

 

AZERBAYCAN'IN KARABAĞ ZAFERİ

Karabağ meselesi 30 yıldır çözülmeyen bir krizin Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin hakları çerçevesinde, hukuk çerçevesinde çözülmüştür. Cumhurbaşkanımız gününün önemli bir kısmını Azerbaycanlı kardeşlerimize destek vererek yoğun bir mesai geçirmiştir. 30 yıl boyunca Minsk Grubu bunu çözümsüzlüğe mahkum etmiştir ama Paşinyan'ın insanlık dışı saldırısı neticesinde Azerbaycan Ordusu'nun direnişi ile bu mesele hakkaniyet, hukuk ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin menfaatleri doğrultusunda çözülmüştür.

Ermenistan'ın biz Türkiye'ye ambargo uyguladık, o yüzden Türk ekonomisini felce soktuk, Azerbaycan'a destekten vazgeçerlerse Türk ekonomisine katkı sağlarız söylemi 2020'nin en aptalca şakasıdır.  

SORU-CEVAP

2020 yılının son faşist saldırısı Fikri Sağlar'dan geldi. Türbanlı bir hakimin adaleti sağlayacağına inanmıyorum diyor. Avrupa'daki Neonazilerin konuşacağı üslupla Türkiye'deki başörtülü kadınlara karşı konuşuyorlar. Kamusal alanı neye göre böleceksiniz. Bir insan üniversiteden başörtüyle mezun olacak sonra siz, "Kamuda görev alamaz" diyeceksiniz. Kamusal alanı bu şekilde zehirlerseniz ülkeyi felç edersiniz. Bu alenen kadın haklarına bir saldırıdır. Hala utanmadan böylesine bir faşist saldırı gerçekleştirebiliyorlar. Bunun karşısında susmayacağız, bunun karşısında geri adım atmayacağız. Hukuku korumak için elbette cevap vereceğiz. 

İLKER BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMASI

Garip olan şu CIA başkanına atıf yaparak erken seçim olsaydı CHP iktidara gelecekti dolayısıyla ordu darbe yapmayacaktı gibi bir ima çıkıyor. Darbe girişimleri arasında bir de mukayese yapıyor. Talat Aydemir'inki ile FETÖ'nün darbe girişimi farklıymış. Darbeler arasında etiketleme yapıyorsanız buradan demokratlık çıkmaz. Güdümlü demokratlık bir yere kadar. Darbenin aması, mazereti olmaz. Darbe millete silah çekmektir.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERESİTESİ'NE REKTÖR ATAMASI

Cumhurbaşkanlığı makamının takdiri, yasalar çerçevesinde ortaya konulan bir haktır. Geçmişteki Boğaziçi Üniversitesi rektörünün SHP'ye yakınlığı biliniyor. Demokrasilerde siyasi kimlik sahibi olmak bir eksiklik değildir. Boğaziçi Üniversitesi gözbebeğimizdir. Bundan sonra yapılması gereken buradaki akademik hedeflere ulaşmaktır. Üniversitenin gerçek sahibi öğrenci kardeşlerimizdir. Yeni rektöre kayyum diyenler Boğaziçi'ne zarar veriyor.

SMA KAMPANYASI ÇAĞRISI

O paranın yüzlerce katı bu çocuklar için harcanmıştır. Bunu söylerken bile utanıyorum, feda olsun. O çocuklar hepimizin evladıdır. 1500 kadar evladımız tedaviden yararlanıyor. Ben rakamların tam bilinmemesinden dolayı bizi eleştiren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza sahip çıkmaya çalışıyorlar. Herhangi bir tedavi onaylanırsa o çocuklara da bu tedaviye ulaşması konusunda her türlü imkan sağlanacaktır. AK Parti Genel Merkezi bu ailelere, bu çocuklara her zaman açıktır. Bu cevabımız bunu çarpıtan siyasilere karşıdır. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber