AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Vatandaşlarımız 'iyi ki Kılıçdaroğlu kaybetmiş' demiştir

AK Parti Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Çelik, "Bütün vatandaşlarımız iyi ki bu seçimi bu ekip kazanamamış iyi ki Kılıçdaroğlu kaybetmiş demiştir." ifadelerini kullandı.  

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları:

Seçimlerin ilk turu devam ederken muhaliflik adı altında propaganda merkezi gibi çalışan bazı odaklar bize 'seçim sonuçları istediğiniz gibi çıkmazsa kabul edecek misiniz' diye soruyorlardı. Ben de 'seçim sonuçlarının kabulü açısından bizim kötü bir sabıkamız yok, seçim sonuçlarının reddi konusunda darbelere destek bakımından CHP'nin kötü sabıkası var' demiştim. Onların bu soruyu gündeme getirmesi bir siyasi saçmalıktan ibaret. Bütün vatandaşlarımız iyi ki bu seçimi bu ekip kazanamamış iyi ki Kılıçdaroğlu kaybetmiş demiştir. 

Terörle mücadele

Etrafımızdaki coğrafyayı istikrarsızlaştırıp Türkiye üzerinde olumsuz etkiler üretmek üzere birtakım siyasetler üretildiği, bu siyasi denklemler çerçevesinde maalesef belli devletler tarafından da desteklenerek bunların kurgulandığını görüyoruz. Birisi TSK, Emniyet, jandarma, MİT terör örgütlerinin bertarafı için çalışma yürütmektedir. Aynı zamanda bunların arkasındaki siyasi denklemlerin de farkındayız. Bunlarla da mücadeleyi yürütüyoruz. Terör örgütünün arkasında kimin olduğunu da görüyoruz. Terörü kaynağında yok etmek stratejisi başarı ile uygulanmaktadır. 

Kuranı Kerim yakma eylemleri nefret suçudur. İfade özgürlüğü ile ilgisi yoktur. Din özgürlüğü tehdit altındadır. 

"Akdeniz, Avrupa Birliğinin basiretsiz kararının  bedelini ödüyor"

KKTC'ye açılan her irtibat noktasının kıymeti vardır ama esas olan bunu ötesidir. İki devletli çözümün kabul edilmesi gerektiğini ifade etti sayın Cumhurbaşkanımız. Müzakereler tıkandı, masadan kaçtılar. Bütün bu bölge, AB'nin basiretsiz kararının bedelini ödüyor. O da Rumları Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında tek taraflı korsan bir şekilde AB'ye almaları. Bu karar Akdeniz'de herkesin bedel ödemesine yol açıyor. 20 Temmuz törenlerinde Cumhurbaşkanımız açık ve net bir ifade kullandı. Orada cumhurbaşkanlığı binası yapılıyor, GKRY bundan bile rahatsız oluyor. Sizi ne ilgilendiriyor ki, orası KKTC toprağı? 

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti AK Parti MYK Ömer Çelik Recep Tayyip Erdoğan