AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye'nin sokakları güvenli hale gelecek

HABER MERKEZİ
AK Parti Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili tartışmalar hakkında "Bunu katliam yasası olarak sunmak haksızlıktır. Türkiye'nin sokakları güvenli hale gelecek, bizim yaklaşımımız budur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili, "Demokratik protesto hakkının başımızın üzerinde yeri vardır tabii ki ama Türkiye'nin geçmişte yaşadığı kötü günlere, uygulamalara atıf yaparak hak savunusu olduğunu iddia etmek yanlıştır. Hayvan hakları mücadelesi hümanizme eklenen bir mücadeledir. Bunu yakarız, yıkarız gibi meseleye sokmak bu mücadeleyi verenlere de saygısızlıktır. Esas mesele fikirdir, müzakeredir. Türkiye'nin sokakları güvenli hale gelecek, bizim yaklaşımımız budur" dedi.

Çelik'in açıklamaları:

Avrupa'da da demokrasinin güçlü olması gerektiğini, aşırı akımlardan korunması gerektiğini ifade ediyoruz. Çeşitli partilerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bütün Avrupalı siyasetçilerin de kendilerini sorgulaması gerekir. Fransa'daki seçimler, Almanya'daki seçimler, Belçika'daki seçimler Avrupa'da siyasi tablonun nasıl şekillendiğiyle ilgili MKYK'mız değerlendirmeler yapıyor. 

Birinci meselemiz Gazze'dir. En son Uluslararası Adalet Divanı, işgal altındaki yerleşim yerlerini gayri meşru ilan etti. İsrail aynı vahşeti sürdürmeye devam ediyor. Bunun bütün bölge güvenliğini tehlikeye atacak şekilde soykırımcı siyaset olduğu ortaya çıkmıştır. İki devletli çözümün en hakkaniyetli çözüm olduğu noktasında herkes mutabakat içinde. Tüm bunlar olurken ABD Kongresi'nin Netanyahu'yu konuşmaya davet etmesi zıtlık içeriyor. Netanyahu'yu ayakta alkışlayacaklar. Onlar aslında insanlık değerleri üzerinde bir tepinme anlamına geliyor. Netanyahu'nun konuşması başlı başına bir ahlaki problemdir. 

Kıbrıs Türkü'nün önemli aşamalarından olan Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü coşkuyla kutladık. Yunan Savunma Bakanı'nın açıklamaları, değerlere nasıl güçlü şekilde sahip çıkmamız gerektiğini göstermektedir. Barış Harekatı oradaki Rumları da çetelerin elinden kurtaran sonuç doğurmuştur. Federal çözümün mümkün olmadığını bütün dünya görmektedir. 

MYK ve MKYK'nın gündemindeki konu deprem yaralarıdır. 1.5 yıl geçti. Şimdiye kadar 76 binden fazla konut teslim edildi. Yıl sonuna kadar 200 bini bu rakam bulacak ve bir sonraki senenin sonunda da tamamını teslim etmiş olacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız bilsinler ki, gündem ne kadar yoğun olursa olsun onların konuları bizim gündemimizdedir. 

Bizim ekonomi programına siyasi desteğimiz en güçlü şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme, emeklimizin yanında daha çok bulunma, daha ileri adımlara imza atma yaklaşımımız OVP için gündemimizdeki en baştaki yerini koruyacaktır.

Ağustosta partimizin kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Kuruluş yıl dönümümüzde ahdimizi tazeleyeceğiz, vatandaşlarımızla tekrar buluşacağız. Aynı vatandaş yanlısı siyaset, sivil siyasetin üstünlüğü, demokrasinin güçlenmesi şeklindeki irademiz yoluna devam edecektir. 

SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI TEKLİFİ

Ötanazi ifadesinin düzeltilmesiyle ilgili düzenleme oldu. Ortada bir problem yok da biz bununla ilgili bir yasal düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Çocuklar, yaşlılar saldırıya uğruyor. İnsan bu kainatta tek başına yaşamıyor. Bitkilerle, hayvanlarla beraber yaşıyoruz. Bütün canlılara da hürmetle saygı göstermek durumundayız. Buradaki temel amaç. Dün de bir görüntü vardı. Sokak köpeklerinin bir hanımefendiye saldırısı vardı. Arzu ettiğimiz bu manzarayı sokaklarımızda görmemektir. Bunu katliam yasası olarak sunmak haksızlıktır. Yasada kademelendirme konulmuş. Sahiplendirmeden barınaklara alınmasına kadar bir sürü eylem planı var. En sonunda hastalık yayma tehlikesi olan hayvanlarla ilgili bu düzenleme söz konusu. Bu, çocuklarımızı koruma konusunda yüksek bir irade, bir kararlılık olduğu gibi, bu hayatı paylaştığımız hayvanları korumak adına da bir iradedir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını kabul edemeyiz. Bunu katliam yasası gibi sunmak son derece yanlıştır. Bizim siyasetimizin temelindeki esas bütün varoluşa saygı şeklindedir. Bu değerlerden vazgeçtiğimizi kimse iddia etmesin. Veteriner kanununa atıf yapılması da ortak akılla çözümü istediğimizi gösteriyor. Burada hem insanımızı koruyan bir işe imza attığımız gibi bu hayvanları da güvensiz ortamdan koruyan bir işe imza atıyoruz. Demokratik protesto hakkının başımızın üzerinde yeri vardır tabii ki ama Türkiye'nin geçmişte yaşadığı kötü günlere, uygulamalara atıf yaparak hak savunusu olduğunu iddia etmek yanlıştır. Hayvan hakları mücadelesi hümanizme eklenen bir mücadeledir. Bunu yakarız, yıkarız gibi meseleye sokmak bu mücadeleyi verenlere de saygısızlıktır. Esas mesele fikirdir, müzakeredir. Türkiye'nin sokakları güvenli hale gelecek, bizim yaklaşımımız budur. 

ABD BAŞKANI BIDEN'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ

Amerikan demokrasisi ile de ilgiliyiz. Bu suikast girişimi son derece tehlikelidir. Siyasetin şiddeti dışlaması gerekir. Bir takım zaaflar soruşturmalıdır. ABD'deki demokratik kurumlarla ilgili zaaflar bütün dünyayı etkileyecektir. Bir tıkanma görüyoruz siyasette. Biz Amerikan halkının iradesine saygılıyız. Hem kabine hem de parti olarak kim seçilirse seçilsin, hangi argümanlarla çalışacağımıza dair bizim hazırlığımız tamdır. Önümüzdeki birkaç ay ABD seçimleri ayı olacak. Bütün dünyanın peşinde koşacağı sorular olacak. Yakından takip edeceğiz. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN KÜRTLERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

(CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Kürtler 'ben eşit hissetmiyorum' diyorsa o hissedene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz" açıklaması) Burada tarihi olarak geç kalmış bir açıklama. Eşitsizlikle ilgili uygulamalar, Kürt vatandaşlarımıza dönük uygulamalar, eylemler, geçmiş zamanlarda ortaya koyulmuş uygulamalar AK Parti'nin iktidarda olduğu günden bu yana reformlarla, düzenlemelerle ilgili büyük adımlar attık. TRT'de kanal açıldı, Kültür Bakanlığı temel eserler bastı. Yasakları kaldırdık. Biz bunları yaparken Meclis'te benim de başıma geldi, bir konuşmada Kürt vatandaşlarımıza dönük eşit olmayan uygulamaları ortadan kaldırırken karşımızda CHP vardı. Biz o zaman onlara kendi parti programlarında olan metinleri hatırlatıyorduk. Sayın Özel'in açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sorununu çözeceğiz açıklaması gibi biraz anakronik bir açıklama olmuş. 

ERDOĞAN-ESAD GÖRÜŞMESİ

Bu dosya üzerinde çalışma devam ediyor. Herhangi bir takvim yok. İstihbarat kurumları görüşüyorlar belli aralıklarla. Dışişleri Bakanları arasında trafik başladıktan sonra, bir çerçeve Cumhurbaşkanımıza sunulur, onunla ilgili mutabakat ortaya çıktıktan sonra tarih ortaya çıkar. İkili mi olur, bir başka ülkede mi olur bu da olgunlaşması gereken bir süreç.