AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar

AK Parti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun valilere 'militan' söylemine ilişkin, "CHP, faşistler ile aynı dili kullanıyor" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları; 

Kongrelerde büyük bir sinerji oluşuyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEMLERİ

CHP'nin dilinin muhalif bir siyaset olmadığını bir yıkım dili olduğunu daha önce burada ifade ettim. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından anlıyoruz ki nefret ve husumet siyaseti Kılıçdaroğlu tarafından bir yazılım haline getirilmiştir.

Avrupa'daki aşırı sağcı partilerin liginde bir CHP ile karşı karşıyayız. Bugün Kılıçdaroğlu, çok kötü bir grup konuşması yaptı. Hafıza yoksunluğuyla yapılmış bir basın toplantısı oldu. CHP eskiden en azından bir karşı argüman ortaya koyuyordu. Siyasi rekabet değil, husumet üretiyorsunuz.

"VALİ VE KAYMAKAMLARA 'MİLİTAN' DİYENLER FAŞİSTTİR"

Türkiye'nin mülki idare geleneği çok köklü bir gelenektir. Devlet adamları olarak valiler, kaymakamlar ellerinden gelenlerin en iyisini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Vali ve kaymakamlara militan diyenlerin barbarca bir tavır içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Valilere, kaymakamlara militan diyenler faşistin ta kendisidir. Şehit kaymakamlarımız var, insan biraz bunlardan utanır. Size cevap veremeyecek durumdaki valilere bunu söylemenizin sebebini biliyoruz çünkü biz sizin siyasi zihninizin tomografisinde neler var iyi biliriz. Kendiniz iktidar değilsiniz milki idareyi baskı altına alıp iktidar gibi davranmak istiyorsunuz. CHP, faşistler ile aynı dili kullanıyor.

BİDEN DÖNEMİNDE ABD İLE İLİŞKİLER

Sayın Biden'ın "müttefiklerle daha yoğun çalışacağız" sözünü not ediyoruz. Biz sahada hak ve menfaatlerimizi koruma konusunda güçlü bir devletiz, aynı zamanda güçlü bir diplomasi devletiyiz.

YUNANİSTAN İLE İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER

Batı Trakya'daki azınlık okullarının büyük bir kısmı kapatıldı. Batı Trakya'daki Türk azınlığın haklarını ihlal konusunda AİHM tarafından defalarca cezalandırılan Yunanistan aynı tavırlarına devam ediyor. Ege'de ilan edilen Navtex'ler doğru faaliyetler değil. Türkiye masaya pozitif bir gündemle oturmuştur. Türki diplomatları herkes için kazan-kazan formülü gerçekleştirebilecek diplomatlardır.

HAYVAN HAKLARI

Çok yakın zaman içinde hayvan haklarına yönelik bir yasa TBMM'ye gelecek.

HDP İLÇE BİNASINA OPERASYON

Teröre destek vermek suçtur ve bu açıktır. Terörle mücadelenin merkezi olduğu bir çağda birisi terör örgütlerini lanetlemeden demokrasiyle, özgürlükle ilgili bir cümle kuramaz. Terör mazeretsiz bir şekilde lanetlenmelidir.

HUKUK VE EKONOMİDE REFORM

Ekonomi ve yargıyla ilgili olan raporlarda derinlemesine bir çalışma yapılıyor. Bizzat Cumhurbaşkanımız açıklayacak bunu. Bununla birlikte idari ve yasal düzenlemeler olacak. Bunlar birkaç toplantı daha alacak. Bütün bu görüşler alındıktan sonra, son halini almış olur.

son dakika son dakika haber AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar