AK Parti Sözcüsü Çelik: Kabil saldırısını kınıyoruz

Türkiye Afganistan
AK Parti Sözcüsü Çelik: Kabil saldırısını kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin "Kınıyoruz. Türkiye, Afgan halkının iyiliği için çaba göstermeye devam edecek" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kabil’de dün gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türkiye, Afgan halkının iyiliği için çaba göstermeye devam edecek. Bu zor zamanlarda uluslararası toplum Afganistan’ı yalnız bırakmamalıdır." ifadelerini kullandı.

 

KABİL'DEKİ PATLAMA

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede dün iki ayrı patlama meydana gelmişti. Saldırıları çok sayıda ülke ve Taliban kınamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti.Son haftalarda DEAŞ/Horasan'ın Kabil'deki havalimanına saldıracağına ilişkin istihbarat aldıklarını belirten Biden, bu nedenle de Afganistan'daki misyonlarını 31 Ağustos'a kadar bitirmekte kararlı olduklarını söylemişti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, havalimanındaki terör saldırılarında ölen ABD askerlerinin sayısının 13'e, yaralıların ise 18'e yükseldiğini açıklamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Kabil Kabil Havalimanı patlama Taliban saldırı kınama türkiye Afganistan