AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Bülent Arınç'ın istifasına ilişkin açıklama

AK Parti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Bülent Arınç'ın istifasına ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın YİK üyeliği görevinden istifa etmesine ilişkin, "MYK da Arınç'ın değerlendirmelerine katılmıyor." dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Sayın Çeviköz'ün bazı açıklamaları oldu. Şimdi burada bizim her zaman bu tip açıklamalar olduğu zaman biraz bekliyoruz. Mesele sadece eleştirmek için siyaset yapmak değil. Bu siyasetin hiçbir zaman ana motivasyonu olmamalı. Bir düzeltme olmayınca açıklamada bulunduk. Türkiye demokrasi için bedel ödemiş, şehit vermiş bir ülkedir.  Çeviköz'ün bu yaklaşımı son derece yanlıştır. Tabi sadece bununla kalmıyor mesele aynı zamanda iktidara geldikleri zaman S-400'leri iptal edeceklerini söylüyorlar. Peki Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları ne olacak? Tamamen ithal ikameci gibi bir siyaset anlayışıyla, demokrasiyi bir yerden başka bir yere ithal edeceklerini zannediyorlar. Türkiye'nin meşru çıkarlarını korumak için giriştiği mücadeleyi neden eleştiriyorsunuz. 

Çeviköz yeni Amerikan yönetimine şunu söylemesi gerekiyoru; geçmişteki yönetimin hatalarını tekrar yapmayın. Yeni yönetime, Trump döneminde PKK/PYD terör örgütüne TIR'lar dolusu silahlar gönderdiniz. PYD'ye verilen silahların geri alınması, terör örgütlerine eğitim çalışmalarının sona erdirilmesi, PKK'ya terör örgütü muamelesi yapılmalı denilmeliydi. 

Bunun yerine, biz iktidara gelirsek S-400'leri iptal edeceğiz gibi bir yaklaşım ortaya koyuyorlar. Türkiye'nin demokrasisi ve güvenliği pazarlık konusu değildir. Bunlar demokratik açıdan dayanışma anlamına gelmeyen sözledir. 

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM SÜRECİ

Reform süreci demokrasinin derinliğidir. Buna birtakım başka anlamlar yükleyenler var. 

İRİNİ HAREKATI

İrini harekatı çerçevesinde bir gemimize çıkılarak yapılan aramayı şiddetle protesto ediyoruz. Çeşitli şekillerde bu aramayı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Ambargoyu delen taraf Türkiye değildir. Bu aramalar hukuk dışı, korsan aramalardır. Son derece yanlış bir arama yapmışlardır. Zaten İrini harekatı orada meşru yönetimi desteklemeye yönelik hareketleri engellemeye yönelik taraflı bir operasyona dönüşmüştür. 

KARABAĞ'IN İŞGALDEN KURTARILMASI

Kardeş Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının 30 yıl sonra özgürlüğüne kavuşmasının sevincini yaşıyoruz. Bu anlaşmaya bağlı olarak Ağdam Rayonuna 20 Kasım'da Azerbaycan Ordusu girdi. Barışın kalıcı hale gelmesi son derece önemli. Türk askeri gözlem gücü olarak görev yapacak.

Bülent Arınç'ın istifası

MYK kendisinin değerlendirmelerine katılmıyor. İstifasını sundu, Cumhurbaşkanı kabul etti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber