AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Stockholm'deki son provokasyona tepki: İsveç makamlarının tutumlarını şiddetle kınıyoruz

İsveç Ömer Çelik Recep Tayyip Erdoğan
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Stockholm'deki son provokasyona tepki: İsveç makamlarının tutumlarını şiddetle kınıyoruz

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemlerine ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar geldi. Çelik, İsveç'e çağrıda bulundu.

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan provokasyonlarına ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklamalar geldi.

Çelik, eski ismi Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan provokasyonunu ve bu provokasyona göz yuman İsveç makamlarının tutumunu şiddetle kınıyoruz.

İsveç makamları taahhütlerini yerine getirmelidir. Gerçek bir hukuk devletinde terör eylemlerine ve teröre destek veren faaliyetlere yer yoktur. Hukuk devleti olduğunu söyleyen bir devlet, teröre teslim olamaz.

İsveç makamlarının Türkiye ve İslam düşmanı çevrelere karşı vurdumduymaz tavrı, aşırılıkçı çevrelere cesaret vermektedir.

İsveç'ten terörle mücadeleye yönelik çifte standarttan uzak, tüm nefret suçlarına karşı etkili ve tutarlı bir politika bekliyoruz."

İSVEÇ'TEKİ SON PROVOKASYON

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG destekçileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan provokasyon gerçekleştirdi.

Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG yandaşları, katıldıkları LGBT festivalinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözde maketinin üzerine LGBT sembolleri takarak provokasyon yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti Ömer Çelik İsveç