AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ittifak açıklaması: Partiler arası farklılıklar olabilir ama temel ilkelerimiz net

Ömer Çelik AK Parti 2023 Seçimleri

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ittifak çalışmalarına ilişkin, "Partiler arası farklılıklar olabilir ama temel ilkelerimiz nettir" açıklamasında bulundu. Çelik, Yeniden Refah Partisi'ne bir davet söz konusu olduğunu ve bu hafta içerisinde dönüş olacağını söyledi.

2023 seçimleri... AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde ittifak çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamaları;

Cumhur İttifakı'nın zaten bir parçası olan Büyük Birlik Partisi, cumhurbaşkanımızı destekleyeceğini güçlü bir şekilde açıkladı. Cumhur İttifak'ı olarak vatandaşımızın iradesini sandığa yansıtmak için çalışmalarımız sürüyor.

HÜDA-PAR'ın cumhurbaşkanımızı destekleyen açıklamalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeniden Refah Partisi'ne bir davet söz konusu oldu, onlarla değerlendireceklerini ilettiler, bu hafta içerisinde dönüş yapacaklar. Temaslarımız iyi geçiyor. İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kimliklerinden vazgeçerek tek parti haline dönüşmüyor. Hepsinin ayrı bir kimliği var. Diğer partilerle çelişme olabilir. Seçime giderken ilkeler çerçevesinde ittifak yapıyoruz. Tabii ki seçime gidilirken ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak, kamuoyuyla paylaşılacak. 

 

PKK'YI DESTEKLEYEN BİR PARTİ KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYOR

Karşımızdaki ittifak koltuk kavgası içerisindeyken, biz deprem yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz. Terör örgütü PKK'yı destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu'na bir desteği söz konusu. Buna laf edemeyenler Cumhur İttifakı ile uğraşıyorlar.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI GÜÇLÜ ADIMLAR ATTIK

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde son derece güçlü adımlar attık. Bu konulardaki politikalarımız belli. Bizim parti programımız var destek açıklayan partilerin de kendi programları var, elbette farklılıklar olabilir. Temel ilkeler çerçevesinde seçime gidilmesi önemlidir. 

Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımızın ülkeyi yönetirken ortaya koyduğu temel ilkeleri vatandaşlarımız da çok iyi bilmektedir. Seçimlere daha güçlü şekilde girecek şekilde prensiplerimizi açıklayacağız. 

AZERBAYCAN'A TEŞEKKÜR

Deprem bölgesine ilk gelen heyet Azerbaycanlı kardeşlerimizdir. Çok ayrı bir yeri var. kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ömer Çelik Ak Parti AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 2023 seçimleri