AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Akşener’in 'ittifaksız seçim' çağrısına yanıt: Ciddiye alınacak bir tarafı kalmamıştır

Ömer Çelik AK Parti Gündem haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, Akşener'in ‘ittifaksız seçimlere gidelim’ çağrısına yönelik, "Bunun ciddiye alınacak bir tarafı kalmamıştır. Cumhur ittifakı birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmektedir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Toplantıda, AK Parti 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nin 7 Ekim’de yapılması kararı alındı.

12 Eylül günü gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu’nda ise, teşkilat başkanlığı tarafından 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongrenin sunumu gerçekleştirilecek ve kongrenin teması oluşturulacak.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

Birim başkanlarımız gerekli hazırlıklarını sundu. Önümüzdeki yerel seçimlere dönük değerlendirmelerimizi yaptık.Büyük kongre öncesi hazırlıklarımızı MKYK toplantısında gözden geçirdik. Önümüzdeki yerel seçimlere dönük olarak değerlendirmelerimizi yaptık. En önemli koulardan bir tanesi önümüzdeki yerel seçimlerdir. Cumhurbaşkanımız, hem MKYK'mıza hem teşkilatlarımıza önümüzdeki yerel seçimlere güçlü hazırlanmaları konusunda talimatlarını vermişlerdir. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni dönemde yeniden güçlü belediyecilik anlayışımızla buluşması için, Cumhur İttifakı'nın yönetimde olmadığı yerlerde bunun güçlü bir şekilde hayata geçmesi için gereken değerlendirmeleri yaptılar, gereken talimatları verdiler.

KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Geçtiğimiz seçimin tartışmaları henüz bitmedi. Aslında miletimiz açısından bitti. Cumhur İittfakı, Meclis'te çoğunluğu sağladı. Bu açıdan katılım oranı yüksek bir seçimi geride bıraktık. Milletimiz açısından milli irade açısından seçimin neticesi tecelli etti.

Seçim sonucunu bütün dünya ve Türkiye net bir şekilde algılamışken algılamayan tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. "Seçim tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz" diyor. Tehlikeli bir şey yapıyor Kılıçdaroğlu. Birçok çelişkili açıklamada bulunuyor. Ağır bir yenilgi almıştır, 7'li masa kurmuş ve siyasi sonuç alamadığı ortaya çıkmıştır. Bu açıklamaları CHP seçmeni bile anlamlandırabilmiş değil. Bu masanın ortaklarının tek tek Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirileri vardır. Bu masanın küçük ortakları kendileri olmazsa Kılıçdaroğlu'nun bu kadar oy alamayacağını iddia etmiştir. 

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yapamayacağı için sürekli konuyu kaybettiği seçimin meşruiyetine getiriyor. Burada tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Koltuğunu korumak uğruna, Türkiye demokrasisini zehirlemekten geri durmayacağını göstermiştir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi partisinde yüksek baskılı bir tek adam rejimi kurduğu ortaya çıktı. Bütün bu tablonun içinde kaybolmuş ve kendi partisine büyük siyasi kayıplar yaşatmış, siyasi ortaklarına ve en önemlisi milletimize yalan söylemiş. Seçimin sonuçlarını tartışmaya çalışıyor. Ortaya koyduğu yalan siyasetinden başka bir şey değil. İttifak ortaklarına onlardan sakladığı bir takım gerçekler olduğu ortaya çıktı. CHP yönetimine niçin gizli ortaklıklara girdiğine yönelik hesap vermesi gerekirken, vermiyor. Bu, Yassıada zihniyetidir. Seçim sonuçlarını tanımayarak geçmişte seçim sonuçlarını sabote ediyorlardı. Tabi ki demokrasimizi savunacağız, sivil siyaseti savunacağız. Siyaset, siyasetin dışından çok saldırıya uğramıştır ama şimdi Kılıçdaroğlu siyasetin içinden biri olarak geçmişteki vesayetin taşıyıcısı olmuştur. Hiç kimse seçim sonuçlarının meşruiyetini tartışmaya açamaz.

DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Deprem bölgesi her zaman gündemimizde. Evler, okullar, su kaynakları hayatın yeniden normale dönmesi için her türlü konuyu yakından takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız tüm bu süreçlerin detayların yakından takipçisidir. Her zaman gündemimizdesiniz. Her zaman yakından takip ederek yaraların sarılması için iradesini her zaman en yüksekte tutmaktadır.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Orman yangınları ile müdahelede bu yıl bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Yeşil vatanımızı korumak konusunda filomuzu giderek güçlendiriyoruz. Özellikle orman işçilerimize bu fedakar görevleri için sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz.

TAHIL KORİDORU

Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak. Tahil koridoru konusunda yeni gelişmeler olacak.

AKŞENER'İN "İTTİFAKSIZ SEÇİM" ÇAĞRISI

Sayın Bahçeli Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğinin altını çizmiştir. Burdan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunu bizim de son derece kıymetli bulduğumuzu ifade ediyorum. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı karşılığında altılı masa kuranlar bugün tek başına hareket ediyor. Milletimizin huzurunda özeleştiri yapmak yerine çıkıp biz olmasaydık CHP bu kadar oy alamazdı diyor. CHP seçmenine bu kadar haksızlık yapılıyor ama Sayın Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi CHP tabanındaki vatandaşlarımızı incitecek bu sözler karşısında sessiz kalıyor. İkinci bir şey söylüyor bu partiler, kendi başlarına hareket edeceklerini söylüyorlar. Millete dönük bir saygısızlık varsa bu bizi ilgilendiriyor.

(Akşener’in ‘ittifaksız seçimlere gidelim’ çağrısı) Bunun ciddiye alınacak bir tarafı kalmamıştır. Cumhur ittifakı birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmektedir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu MKYK