AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

haberglobal.com.tr
Murat Kurum Gündem haberleri Hayatını kaybetti AK Parti

SON DAKİKA AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir vatandaşın yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

SON DAKİKA AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı düzenlendi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır" açıklamasında bulundu. 

BAKAN YERLİKAYA: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın olaya ilişkin açıklaması:

"Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: SALDIRGANLARIN YAKALANMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: MENFUR SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da şunları kaydetti: "İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyor, insanlık dışı saldırıda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleştirilen bu saldırı ile ilgili soruşturmalar derhal başlatılmıştır. Suçluların en kısa sürede bulunacağına inanıyorum. Küçükçekmece Başkan Adayımız Aziz Yeniay’a, ekibine ve tüm teşkilatımıza geçmiş olsun."

CHP LİDERİ ÖZEL: TÜM TEHDİTLERİN KARŞISINDA BİRLİKTE DURACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığıu açıklamada, "Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız!" dedi.

ÖZEL'DEN YENİAY'A GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Öte yandan, CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamayla, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ı telefonla arayıp, geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmasında bulunduğu alanda silahlı saldırı meydana gelen AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ı telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti" denildi. 

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: KİRLİ GRUPLARA KARŞI OMUZ OMUZA DURACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız" dedi. 

İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: BU TEHDİTLER BİZİ ASLA YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEK

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da açıklamasında, "Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi. 

Olay yerine giden Kurum şu açıklamalarda bulundu:

"Başkanımıza, teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Failler yakalanacaktır, her menfur saldırıda olduğu gibi burada da kıskıvrak yakalanacak ve gerekli cezayı alacaklardır" dedi. 

KURUM'DAN YARALI VATANDAŞA ZİYARET

Kurum, saldırıda ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren vatandaşı ziyaret etti. Kurum, yaralının durumu hakkında bilgi aldıktan sonra hastaneden ayrıldı.

YENİAY'DAN YARALI VATANDAŞA ZİYARET

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, kendisinin Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında uzun namlulu silah ve tabanca ile yapılan saldırıda yaralanan E.G.D'nin tedavi gördüğü hastaneyi ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Emniyet güçlerinin en kısa zamanda failleri bulacağına inandığını söyleyen Yeniay, buradaki niyetin ne olduğuna dair bilgi kirliliği bulunduğunu belirterek, "Sabredelim, güvenlik kuvvetlerimiz bütün güçleriyle üzerinde çalışmakta. Bir insan ya da bir terör grubu, kar maskeli, 3-4 kişi birden, uzun namlulu silahlarla nasıl bir olay gerçekleştirir? İlk baktığımızda tablo bu. Dolayısıyla da iddia etmemiz, 'Şudur, buraya yöneliktir, değildir.' demek sadece ve sadece basit bir açıklamadan ibaret olur. O yüzden de şu anda olayı çarpıtmayalım." dedi.

Yeniay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugün tek duamız, tek dileğimiz var. Kızımızın şifa bulması, hayati tehlikeyi atlatmasıdır. Bunun için dua edeceğiz. Bütün Küçükçekmece, İstanbul, Türkiye halkına 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tip olaylar biliriz ki terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlı bir şekilde sahada olacağız. Hedef her neyse, kimse hiç önemli değil. Maalesef bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken böyle bir vakayla, hadiseyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici."

Yaralıya şifalar dileyen Yeniay, tek temennilerinin yaralının şifa bulması olduğunu, başka bir gündemleri bulunmadığını söyledi.

Ziyarette, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin de yer aldı.

AK Partili heyet, yaralı E.G.D'nin ameliyatının gidişatıyla ilgili doktorlarından bilgi aldı.

Aziz Yeniay ve beraberindekiler, hastanede ayrıca yaralının yakınlarını teselli ederek, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.